Bosch 1620 Sigorta Attırıyor

TEXSAS

Üye
Katılım
1 Şub 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
slm arkadaslar bosch 1620 camasır makınası sigorta attırıyor daha önce sadece 1. programda attırıyordu suanda tum prodramlarda attrıyor yanlız ne zaman ve hangı programda attırdıgı bellı olmuyor fısı takar takmaz attırmıyor sızce program cıhazından olabılırmı tabıkı ısıtıcı ve emnıyet anahtarını kontrol ettım:confused:
 
büyük bir ihtimalle kartında problem olacak. ama yinede servise danışmanı tavsiye ederim.
 
kaçak akım sigortasını mı yoksa normal sigortayımı attırıyor.sigorta atınca komple dağirede elektrik kesiliyormu.
 
rezistansı değiştirin düzelecektir
 
genellikle bu arıza rezistanstan yapar,ekstatirik bobininede bakmanı tavsiye ederim
 
Öncelikle tüm forumculara ve ustalara selamlar!
aynı sorunu ben de yaşıyorum ve rezistansı değiştirdim, fakat yine aynı sorunla karşılaştım. üç no lu kademeden çalıştırdım derecesi de 0 daydı denemiş olurum diye düşündüm. Suyu aldı sonra sigortayı attırdı yine. Hasçel arkadaşımın sorusuna gelince.. dairenin tüm elektriğini kesiyor!.. işin tam ortasına gelmişken ve makinenin tarihini düşündükçe servisi çağırmak ta istemiyorum... bana yardımcı olursanız sevinirim.. Ben maliyetten kaçmak için kendim uğraşıyorum zaten. Fazla masraf yapmadan sorundan kurtulup dağıttığım makineyi toplamak istiyorum sadece. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. Not: Yardımcı olacak arkadaşlara bilgi olsun ben parçaların adlarını bilmediğim için anlayacağım şekilde yazarsanız şu mübarek günde dualarımı alırsınız. Saygılar.
 
Suyu alıp sigorta attırdığına göre motorda veya hız kontrol kartında sorun olabilir diye düşünüyorum. Çünkü bu makine program başlattığınızda ilk su kademesini tamburu çevirmeden tamamlar ve ardından 27d/d hızla çamaşırlara suyu yedirmeye başlar.

Olmadı motor soketini çıkararak bir yıkama programı başlatın, sıcaklığı 40'C ye alıp bir deneyin bakalım sigorta attıracak mı. Böylece durum sağlaması yaparsınız.
 
Candoğan usta bu hızlı cevabın için çok teşekkür ediyorum. Hemen durumu paylaşayım : dediğin gibi soketi çıkardım çalıştırdım her türlü programa devam ediyor hatta su boşltmaya geçtim sigorta atmayınca onu da tamamladı bitirdi. şimdi görüşünü alayım tekrar. sorun motorda yani kısaca ama nedir nasıl yaptırabilirm kaç para tutar? en ucuz yoldan nasıl uygun olur ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst