Bosch Şarjlı Matkap (Psr 1200)

Linkteki verdiğim ürünle şarj edebilirsiniz ancak. Bu pilleri ayıramayacağınıza göre çözüm yukarıdaki kart.

Yada ,

Aşağıdaki resimdeki gibi bir balans şarj aleti alıpta şarj yapabilirsiniz. Bu aletle 2s ile 6s arası pilleri istediğiniz gibi dilediğiniz akımla şarj edebilirsiniz.

maxresdefault.jpg

Yukarıdaki linkteki ürün daha pratik gibi geldi bana. Yani daha ucuz ve pratik bir çözüm gibi. Onu sipariş edip iyi bir elektronikçiye bağlatabilirim sanırım. ama bunu şarj etmek için bir de şarj aletine ihtiyacım olacak galiba. basit bir adaptöre.

Öte yandan imax gibi bir alet harika olurdu ama fiyatının yüksek olduğunu tahmin ediyorum. imax ile yukarıdaki linkteki ürün arasında şarj süresi bakımından fark olacak mıdır acaba?
 
imax ile şarj akımını seçebildğiniz için süre aşağı yukarı belli olur. Ancaqk diğer ürünün detaylarını veya benzer ürünleri inceleyip şarj akımını görmek lazım.

Tabi konu aslında sizin sorunuzla şarj edebilme üzerine kuruldu ancak dahada önemli bir konu var.

Bu konuda deşarj voltajıdır. Lityum piller kullanılırken belirli bir voltaj altına inmemek gerekmektedir. Lityum piller 3.2 voltun altına indiklerinde kullanılamaz hale geliyorlar.

İlk linkte gördüğünüz kart tipi olan ürünlerin içinde birde deşarj kontrol sistemi vardır. Voltaj belli bir voltaja geldiğinde çıkışı keserek aşırı deşarjı engellemektedir.

Bu anlamda uygun özellikte bir kart kullanmak en mantıklısıdır.

Şarj konusunda da 12 volt led trafosu yada hali hazırdaki şarj istasyonunu açıp içerisindeki trafonun çıkış voltajını ölçebilirseniz bu üniteyi şarj edip edemeyeceğini söyleyebiliriz.

4 pil için 24 voltluk bir led trafosuda işinizi görebilir.
 
İlk linkte gördüğünüz kart tipi olan ürünlerin içinde birde deşarj kontrol sistemi vardır. Voltaj belli bir voltaja geldiğinde çıkışı keserek aşırı deşarjı engellemektedir.

Yani ilk linkteki kartı satın almam aşırı deşarj sorununu da çözeceği gibi fiyat bakımından da uygun bir ürün.

Şarj konusunda da 12 volt led trafosu yada hali hazırdaki şarj istasyonunu açıp içerisindeki trafonun çıkış voltajını ölçebilirseniz bu üniteyi şarj edip edemeyeceğini söyleyebiliriz.

led trafosu alabilirim. yada evdeki eski modemlerin adaptörleri de şarj eder mi? Bir de bu kart ile çubuk tipi bir adaptörmü kullanmalıyım?
 
Tavsiye ettigim urunun ozelliklerini cok iyi okumadim. Fiyat olarak iyi duruyor emsalleri de ayni fiyatlardadir.

Ben ornek olsun diye yukledim benzer urunlere bakip en uygun hangisi ise onu almakya fayda var. Telefondayım acele degilse pc basina gectigimde su urun daha iyi diyebilirim.

Trafo olarak led trafosuda olabilir 24 voltluk alinip hassas ayar poti ile voltaji düşürülebilir. Ilk once bakılması gereken 4 pil icin 4s sarj kartı kac volta ihtiyac duyuyor? Buna bakmak lazim.

Cubuk tipi adaptor nedir bilemedim led trafosu derken metal kasalardan bahsediyorum.
 
ben dört adet 18650 pilimi sanayide puntolattım. artı eksi çıkışı yaptırdım. hepsini aynı anda şarj etmek istiyorum.
bunu alışveriş listeme ekliyorum. teşekkür ederim.
pilleri yatay konumda yerleştirince kutusuna sığıyor. o konuda sıkıntı yok.
dört pilde yatık olarak sığıyor denedim.

İşe yararsa buraya yazın, aynı makinadan bende de var. 7Ah lik 12 Volt akü ile kullanıyorum mecburen.
 
İşe yarayacaktır. Pillerinizi elektronik sigara pillerinden seçerseniz performansı iyi olur. Pillerinizi arada sırada eşitlerseniz 16 veya 16.5 voltluk adaptörlerle doldurabilirsiniz.
 
İşe yarayacaktır

teşekkür ederim. bana hangi şarj devresini almam gerektiğini bir link atarak yardımcı olursanız sevinirim. teknik konular olduğundan devrelerin özelliklerini tam kavrayamıyorum. fiyat en ucuz falan olmak zorunda değil yani. sağlam kaliteli bir devre tavsiyesi olursa iyi olur açıkcası. piller şarj olurken patlamasın bozulmasın .
 
https://www.birikimpilleri.net/pil-...pcm-148v-15a-4-cell-yuksek-akim-lithium-devre
Fiyatı 50 lira ama işinizi sorunsuz görür.
https://www.birikimpilleri.net/pil-...li-ionli-po-pcm-148v-8-a-4-cell-lithium-devre
Bu 40 lira işinizi görebilir çünkü pilleriniz 8 amper zaten vermeyebilir.

Çinden daha düşük fiyatlarla tedarik edebilirsiniz.
Ayrıca dolum için 16-17 voltluk 1-2 amperlik adaptör de gerekecek. 24 volt 2 amper led adaptörünün gerilimini kısarak adaptör işini halledebilirsiniz. Yakınlarımda olsaydınız adaptör maliyetiniz epey düşerdi.

Ev kullanıcıları için düşük maliyetli bir çözümü kendin yap bölümünde paylaşmayı düşünüyorum. Bu konuda çok araştıranlar var. Kendiminkine uygulamıştım senede bir - iki kere doldurmak bana yetiyordu.
 
Yakınlarımda olsaydınız

bu şarj devresini çinden falan bakayım sipariş vereyim. en son şarj işi kalıyor. onuda bakalım belki çıkma bir adaptör bulurum . ayrıca ben antalyada yaşıyorum. elinde belki fazla adaptörü olan vardır iletişim kurabiliriz. teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst