Boru sensörü

Cihazda iki sensör olduğu için genelde boruya sabitlenene boru sensörü deniyor piyasada işte. Akılda kalıcı olması bakımından mantıklı geliyor bana. Klipsin 6 7 tane adı olduğunu düşünürsek bu masum bencede. Klips diyoruz cirt diyoruz kelepçe diyoruz baska bisey diyenler de vardı. Hedef ayni yollar farklı olur o kadar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Konuyu anlamak ve bilgilenmek adına sorayım dedim

Boru sensörü diye bir sensör gerçekten var mı varsa neyi ölçüyor? Yoksa boru sensöründen kasıt basınç,gaz,akış v.s gibi sensörlerden birini boru sensörü diye mi adlandırıyorsunuz?

Boru sensörü denilince aklıma boruyu ölçen var mı yok mu tespit eden bir sensör geliyor zira

S.A.
Sn. @Ar-kur-Tek klima ve soğutma sektörü olunca boru sensörü deyince evap üzerindeki, evap'ın ısısını algılayan sensör gelir. Sizin sektör farklıdır sizde de farklıdır.
Yıllar önce malzemecide 3x20 kablo bağı varmı dedim malzemeci bizde yok dedi. Hemen biri geldi "abi cırt varmı" dedi. "Neyyy" dedim "cırt abi" dedi:oops:
Malzemeci getirdi kablo bağını. Malzemeciye bu nedir dedim "klips de denir cırt da" dedi "abi senden az önce bunu istedim" o da " yok abim bu klips dedi" yani isimler kullanılan duruma göre değişebiliyor.
""CIRT"" 40 yıllık kablo bağının adı.:D:D:D:D
Aynı zamanda boru balp'i diyende var. Klimalarda veya soğutmada özel durumlar dışında NTC sensörler kullanılır. Oda sensörleri genelde 4,7K ile 22 K arasında boru tipi sensörlerde 4.7K ile 47-50k arasında değişir.
 
İcadı yapan, bilinmeyeni keşfeden adını da koyar! Bi yerlerimizden isim uydurarak zaten standardını bilmediğimiz yapmadığımız işlerle ülkeyi kalkındıramayız. Aha da böyle kendi aramızda dahi iletişim kuramayız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst