Bodrum Zeminkat ve 1.Katlarin Elektrik Aydinlanmasi hk

ekdienst

Üye
Katılım
18 Kas 2018
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
55
Arkadaslar kismet olursa ben bir Insaat baslatmak istiyorum.Insaat Bodrum kati zemin kat ve 1,katlardan meydana gelecektir.
Sizlerden ögrenmek istedigim Tedasdan Saat panosuna kadar gelen hattan sonra Bu üc kata sadece Tekbir Abonelik istiyorum (Tek sayac) Eger bu mümkün ise katlar arasi Linie Dagilimi nasil olmali her katta evici bir Panomu olmasi gerekiyor eger olmasi gerekiyor ise , Katlar arasi lineleri hangi baglantidan ayri ayri dagatilmasi gerekiyor..
Benim 3ayri katada FI lerle ayri ayri dagitmak herhangi bir sorun olurmu..Yada katlar arasi lini leri nerden ayri ayri gönderilmesi uygundur..
Birde 3Faz Trifaze kaplo cekmek istesek tedas tarafindan sorun olurmu..?
Monofazede Katlar arasi saaten evici panoyo kaclik kaplo cekilmesi uygundur katlar araasi mesafa gözönüne alacak olursak..
KATLARARASI.jpg

Arkadaslar bu sekilde dusunuyorum,,Tek bir Abonelikle mustakil bir ev daireler kisilere ait degil sadece katlar arasi olacak ama panonun oldugu yere en uzak kat 15m bu mesafeye 2,5mm2 ve lambalar icin 1.5mm2 kaplo ceksem sorun olurmu ,,yoksa saatten ayri ayri linie mi cekeyim ve sigortalari her katta dagitayim..
 

Ekli dosyalar

  • elektrik hatti.png
    elektrik hatti.png
    9.1 KB · Görüntüleme: 16
  • katlar.jpg
    katlar.jpg
    136.8 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst