bobinin manyetik alanı

haşimusta

Üye
Katılım
24 Mar 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
merhaba bir sorum olacak diyelimki bir bobine ac yad dc uygulandıgında burada bobin üzerinde oluşacak olan manyetik alan kaç hz olur ve nekadar mesafeye kadar ulaşır bunun hesabı nasıl yapılır mesela 1000 sarımlık 10 cm uznlugunda bir bobin ??? teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ac de bobine ne verirsen frekans olarak nüvede aynı frekans olur.dc de frekans yoktur verdiğin dc seviyesine göre manyetik alan çizgileri güçlü veya zayıf oluşur.
iyi çalışmalar..
 
Manyetik bir nüve üzerine sarılmış bobine AC.uygulandığında nüvedeki N,S kutuplanması frekansa göre yön değiştirir.DC. enerji uygulandığında kutuplanma N ve S olup akım yönü değişmediği süre kutuplanma değişmez.AC. uygulamada devre akımı reaktans direncine göre akar.DC. uygulamada akım bobinin omik direnci tarafından belirlenir.Bilgilerinize.
 
peki sayın arkadaşlar oluşan manyetik alan kaç hz olur bunu hesabı nasıl yapılır
 
arkadaslar ben klıma borularının uzerıne koyulan manyetık alan yapıp vanayı acan ve bobını calısıp calısmadıgını kontrol etmek ıcın test cıhazı bulamıyorum yardım edersenız sevınırım
 
peki sayın arkadaşlar oluşan manyetik alan kaç hz olur bunu hesabı nasıl yapılır

Anladığım kadar ile siz manyeto motor kuvveti hesaplamak istiyorsunuz.Manyetik alanın birimi hz olmayıp mmk dır.
AT=IxT
I=Bobinden geçen akım
T=sipir sayısı
Bobinlerde hz yani frekansın değişebilmesi için saniyede değişik anahtarlamalar yapan bir elemana ihtiyacınız vardır.Genellikle bu eleman Transistör,Tristör,IGBT,Triak olabilmektedir.
Siz tam olarak ne yapmak istediğinizi yazarsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.
 
selenoıd valfın bobınının calısıp calısmadıgını anlamak ıstıyorum demıssın zaten selenoıd bobını sağlam ise bobın arkasında bır manyetık alan olusturacaktır bobının ıcıne gecen metale bır tornavıda değdırırsen saglam ıse yapısacaktır ha ayrıca bır test aletı varmı bılmıyorum ben hep o sekıde test ederım selenoıd bobınlerını.yanlısım olabılır veya ayrıca bır test aletı olabılır oda ayrı bır konu
 
peki alan hesaplaması nasıl yapılır for example metal dedector??????
 
iyi günler selenoid bobin vasıtası ile küçük bir klepeyi açıp kapatmak istiyorum bobine elektrik verdiğimizde klepe açıldıktan sonra zaman kontrolü devreye girip geciktirmeyi sağlıyacak buraya kadar herşey tamam.
Klepeyi açan bobin elektrik kesilmediği sürece klepeyi açık bırakacak verilen zaman dolumuna kadar,benim isteğimse zaman sayımı devam ederken klepenin elektriği kısa aralıklarla ne bileyim saniyede 2 yada 3 kere veya 10 kere gidip gelsin klepe kapanır gibi yapıp tekrar açsın ama zaman kontrolü sayımına devam etsin zaman doluncaya kadar buna nasıl bir devre tasarlayabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst