Bobin voltaji

Alamex

Üye
Katılım
28 Kas 2019
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
26
Arkadaşlar herkese merhabalar kolay gelsin şu sekilde bir soru yoneltecegim yardımınıza ihtiyacım var 110 Vac bobinli bir kontaktoru 127 Vac ile cektirebilir miyiz ? Sorunun cevabı cektiririz ama zarar verir mi acaba ? Panoyu meksikaya göndereceğim ilerde sorun açmaması lazım kesinlikle.
Bir diğer yapılabilecek şey ise trafo kullanıp 110vac ye dönüştürüp mü versem ?
Veya bu kontaktore gelen voltajı 110vac ye sabitlemek için hangi direnci kullanmam gerekiyor. ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mümkünse bobini 127 V.sardır.En garantili iş olur.Bobinin çektiği akımı ölçerek IxR ye göre direncin değerini hesaplayabilirsiniz.Kolay gelsin.
 
Mümkünse bobini 127 V.sardır.En garantili iş olur.Bobinin çektiği akımı ölçerek IxR ye göre direncin değerini hesaplayabilirsiniz.Kolay gelsin.
Bobinin 127 Vac sarimini yapabilirim fakat Schneider d serisi kontaktor kullanacağım fabrika çıkışlı ürün fabrika değerlerini bozarsam ondan sonra kontaktor zirildamasi kontaktor yapışması ile karşı karşıya kalmak istemiyorum açıkçası.
Trafodan 110 Vac çıkış alıp kontaktor bobinlerini ondan cektirecegim artık.
 
artı-eksi toleransa sahip kademeli bi transformatör kullanabilirsiniz.

veya:

kumanda sistemi için sıkıntı olmayacaksa ac/dc güç kaynağı kullanıp 24vdc kontaktör bobini de kullanabilirsiniz. (230VAC/24VDC)
 
24 vdc kullanamam ustacim çünkü kontaktor enerjilerinden bir de emniyet devresi besleniyor emniyet devresinin voltajida 110 Vac olarak onaylandı ayrıca standartin istediğine göre 48vac den düşük olmaması lazım emniyet devresinin ayrıca emniyet devresine 48 Vac nin altına kaçak akım sigortası kullanamam
Önerin çok iyi ama ah şu keskeler olmasa :)
+ Ve - şeklinde kademeli transformatörü anlamadım ama. ? Giriş voltajimiz trifaze.
 
Ornegin primer voltaj toleransı +15v, -15v ayarlanır ve klemense çıkartılır. Böylelikle bulunduğunuz yerin Şebeke voltajina gore uygun baglantiyi seçme kolaylığı sağlanmış olur. Tabi özel tip transformatörlerle bu tolerans daha küçük voltajlarla ve daha fazla giriş verilerek yapılıyor.
 
Merhabalar;
127 V ile Schneıder D Serisi Kontaktör Kullandım M7 Tipi sorunum çözülmüştür.
Panomuz gayet saglıklı çalışmaktadır.
Teşekkürler güzel cevaplarınız için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst