Bobin silahı hakkında

Katılım
26 Mar 2021
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
26
Öncelikle herkese merhaba. Üniversite bitirme projesi olarak bir manyetik silah yapmaktayım. Kondansatör üzerindeki 220v 45mf yükü, 1mm 400 metre bakır emaye kaplı bobinaj telinden deşarj edeceğim. Bu gün yaptığım denememde çok yüksek atım hızı elde edemedim. Bunu bobinin endüktansından kaynaklı olacağını düşündüm. Size soru olarak 400 metre kabloyu 4 ayrı parçaya 100 er metre olacak şekilde üst üste sarıp uçlarını birleştirdikten sonra yükü bu sarımlar üzerinden deşarj etmem atım kuvvetimi arttırırmı. Manyetik olarak nasıl bir etki meydana getirir yardımcı olmanız beni sevindirecektir. Yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim. :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Selamlar, bu silahı fuarda görmüştüm, indiktör ile çalışmuyor,sistem aynı bizim termik magnetik salterlerdeki açma yaptıran limitör mekanizması gibi işliyor,ani ve çok yüksek enerji deşarzı gerekiyor, bunun işinde yeni çıkan ultra capasitörler lazım, ayrıca bu sitemi amerikan uçak gemisinde uçagı fırlatmada kulandılar, fakat ortaya cıkan elektromagnetik şok dalgası gemide bütün elektronikleri karıştırdı, uçak gemisi kalakaldı,, devreyi buradan inceleyebilirsiniz,,https://geekswipe.net/research/engineering/how-electromagnetic-rail-gun-works/
 
bobini mesela 4 seri yap. sırayla seri bobinlere akım ver. mermi hangi bobin hizasındaysa o bobin enerjilensin.
merminin hangi bobin içinde olduğunu anlamak içinde optik sensör kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst