Bobin içinden demir geçirince oluşan volt

Katılım
5 Tem 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin öncelikle. Ben bir boru etrafına bakır sarma yaparak bobini yaptım. Bobin uçlarını da voltmetreye taktım. Bobin içinden bir inşaat demiri getirip götürünce bir volt değeri ölçülüyor. Şimdi sorum şu aynı şekilde ikinci bir bobin yaptım seri bağladım birbirine. Bağladıktan sonra ikisinin içinden bu kez demiri getirip götürdüm zaman ölçülen volt değeri düştü neden? 2. sorum o ölçülen voltaj değerini arttırmam için ne yapmalıyım?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bobinlerin spir yönleri birbirine göre zıt olabilir.voltaji arttırmak için mıknatıs deneyebilirsiniz.
 
Ayrıca seri devrede hem birinci hemde ikinci bobine demirlerin aynı zamanda girip çıkmaları lazım yoksa bobin üzerinde indüklenen gerilimler aynı olmayacağı için çıkıştan voltaj alamazsınız.

Bir diğer verimi etkileyen durum ise demir kullanmanız. Voltaj üretmek için demirden ziyade mıknatıs kullanmanız gerekir. Demirde hafif bir manyetik özellik varsa voltaj alırsınız ama iş yapmaz. Mıknatıs olursa hem daha yüksek voltaj alırsınız hemde akım.
 
Tamer_gs ve serkan_48 akradaşlar çok sağolun. Demir yerine mıknatıs kullanmam akım ve voltajı yükselteceğini net anladım. Aklıma kalan şey ise şekildeki gibi ikisinden aynı anda demiri hareket ettirmeme rağmen 2. bobini seri bağladığım halde neden voltaj düştü? mıknatıs dışında bobin arttırarak nasıl yükseltebilirim değerleri?
Untitled-1.jpg
 
Tamer_gs ve serkan_48 akradaşlar çok sağolun. Demir yerine mıknatıs kullanmam akım ve voltajı yükselteceğini net anladım. Aklıma kalan şey ise şekildeki gibi ikisinden aynı anda demiri hareket ettirmeme rağmen 2. bobini seri bağladığım halde neden voltaj düştü? mıknatıs dışında bobin arttırarak nasıl yükseltebilirim değerleri?Ekli dosyayı görüntüle 39357
1)bobin sayısını arttırmak değil spir sayısını arttırmanız gerekli
2)bobin icinde demir yada miknatisi daha hizli hareket ettirmelisiniz
3)bobin ile demir yada mıknatıs arası mesafeyi mümkün olduğunca düşürün.
Bu üç etken okuyacaginiz gerilimi etkiler
Son olarak yaptığınız bağlantıda ilk bobinin çıkışı ile ikinci bobinin çıkışını bağlayarak deneyin.yani seri bağlantı noktası bu şekilde olsun ve voltajı böyle ölçün bakalım bir değişme olacakmı.
 
Son düzenleme:
çok teşekkür ederim arkadaşlar. bunları yaparak bi deneyelim bakalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst