Boş boru döşenmesi

piratees

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar kolay gelsin. şantiyede boş boru döşenmesinde dikkat edeceğimiz hususlar nelerdir? Borular beton dökülürken hasar görmemesi ve hareket etmemesi için ne gibi işlem yapılır nasıl döşenmelidir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
boruları iki çivi arasında sıkıştırarak ve aralıkla takoz koyarak
 
eğer tesısatıda siz yapacaksaniz inşaat çivisinin tepesını kes boruları belle yerlerden çivile kalıp sokulunce ağaç plastığe gore daha sağlam olduğu için plastıkten sıyrılır çıkar çıkmasada zaten boru uzerınde gorunecektır penseyle çek bu şekilde arkadaşim yapıyordu gordum kendim yapmadım:)
 
Beton dökülürken boruların hareket etmemesini sağlamalısın, bunun için mümkün olduğu kadar üzerinde demir olacak yerlerden geç ve demire sık sık bağla. Çıkış noktaların için mutlaka net ölçü al ve daha sonradan çalışacağın yöne göre borularını yerleştir. Beton dökülürken oluşan vibrasyonda borunun geri kaçmaması için mutlaka iyice sabitle. Sonradan beton kırmamak için çıkış yerlerine takoz, tahta veya strafor yerleştir. Kriş altlarında duvarın örüleceği yöne mutlaka dikkat et. Çıkış boruarın duvarsız tarafta kalırsa işin çoğalır. Dönüş noktalarını mutlaka koru. Borunun dönüşlerde kırılması daha kolaydır. Mutlaka 10 atü boru kullan.

Kolay gelsin.
 
1 boş borudan 1 linye hattı mı çekilir 1faz 1 notr 1 toprak olarak. yoksa bir borudan 2 faz 2 notr 1 toprak geçirebilir miyiz?
 
16lık borudan 6x2,5 NYA da kabloda geçiyor ama sağlıklı olmaz.ileride değiştirmek zor olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst