BoŞta ÇaliŞan trafo reaktİf yaziyor neden?

mstteke

Üye
Katılım
23 Mar 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar baktığım bir fabrika var sürekli raktif yazıyor trafo sabit kondansatörlerle regüle ediliyor fabrikanın ayrı bir merkezi rgkr var.Trafo boşta iken bile reaktif yazıyor kondansatör değerlerini biraz yükselttim anında kapasitife geçiyor trafoya bağlı sabit kondansatörlerden başka hiç sabit kondansatör bağlı değil tarfonun sipir sayılarındaki farklı sarımlardan kaynaklanan denğesiz yük olabilirmi diye düşünüyorum ama bunu nasıl anlıyacağım bu sorun neden olabilir acaba ve nasıl halledebilirim TŞK..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafo için kullanılan sabit kondansatörün sağlamlığından emin olun. Yük çekilirken indüktüf değerin oranı çok azalacağı için dert etmeyin.
Trafo kaç KVA'lık ise ona göre sabit bağlayın. Azıcık büyük bağlayın (%20 için)
 

Ekli dosyalar

  • ÇEŞİTLİ GÜÇLERDEKİ TRAFOLARIN A.G BİLGİLERİ.rar
    12.3 KB · Görüntüleme: 126
Moderatör tarafında düzenlendi:
reaktif %45 kapasitif %15 şuanda nasıl dertetmiyim :-[
 
Trafo yüksüz durumdayken demir çekirdek doyuma girer ve uyarma akımı yükselir. Bu nedenle harmonik bileşenleri artar ve reaktif yazmaya başlar. Aynı durum Şebeke gerilimi yükseldiğinde de meydana gelir. Fazların farklı kvar değerlerinde reaktif yazması da muhtemeldir.. Böyle durumlarda tek faz kondansatörlerle düşük kvar değerlerinde kompanzasyon yapmak gerekir. En doğru çözüm trafoyu belirli bir yükün altında çalıştırmamaktır.
 
mstteke ' Alıntı:
reaktif %45 kapasitif %15 şuanda nasıl dertetmiyim :-[
Trafonun gücüne göre sabit kondansatör değeri bellidir. Bu değerle oynayarak (gerekirse monofaze bağlayarak), uygun değeri deneme yanılma yoluyla bulabilirsin. Trafo uzun süre boşta çalışmayacak ise (20 gün gibi) aylık tüketim, reaktif indüktif tüketimin oranını azaltır.
İş ihtiyaç duyulan kondansatör değerini tam bulmanda...
 
Arkadaş, bu sorundanda, istediğin cevapları alamayınca çıkışmıyasın arkadaşlara, öbür sorundaki katılımcılara verdiğin cevap yenir yutulur değil...
 
sürçi lisan ettiysek affola herkese yardımlarından dolayı teşekkürederim ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst