BMS kart ısınma problemi

Katılım
13 May 2021
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba dostlar,
Forumda ve pil konusunda yeni olduğum için sizlere sormak istediğim bir konu var.
3s 20p 18650 orion 3200 mah pil bağlantısı yaptım ancak karta 1.5 amperden yüksek şarj verdiğim zaman el değmeyecek şekilde ısınma oluyor. (aynı karttan 3 adet var. Hepsinde aynı sorun oluyor.) Pil bağlantılarını kontrol ettim ancak kartta mı bir sıkıntı var çözemedim.
IMG_3753.jpeg
 
Son düzenleme:
Hepsini ölçtüm içinde çalışmayan vs yok küçük amper farkları var sadece
 
O bms şarj için değil sadece deşarj ve balans icin
 
ısınmasını bir kenara bıraktım aldığım kart 3s 50amper ama makineye pilleri direk bağladığımda çok iyi çalıştırıyor karta taktığım an volt hemen düşüyor. 25amperlik farklı bir kart denedim sonuç aynı. Bana yarayacak iyi bir kart öneriniz ne olabilir?
O bms şarj için değil sadece deşarj ve balans icin
hocam şarj oldu ancak çok ısındı. Ancak sorun şu ki şarjda değilken de çok ısınıyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Bu bms kartlarında sıfır pakette açmış olsanız %100 güvenmeyin. Bazen üretimden kaynaklı hata çıkabiliyor ve tüm satıcılar aynı yerden tedarik ettiği için %90 oranında (belki parti farkıyla istisnaya denk gelenler olabilir) diğerlerinde de aynı sorun olması muhtemel oluyor.
Ben sizin yaşadığınız sorunun benzerini 5s bms de yaşadım, mecbur alternatiflere yönelmek zorunda kaldım. İşin bir diğer boyutu ise bu durumu her satıcı kabullenmiyor. Bazıları, sen bu kartı lehimlemişsin yada ambalajını açmışsın deyip geri bile almıyor ki o satıcılar ruhen insanı yıpratırlar. Tavsiyem aynı kartın yenisi yerine, amperi farklı başka modellerini denemeniz olacaktır. 3s de ben bosch şarjlı vidalama için 12v 3s 40A bms yi 2p olarak kullanıyorum şimdilik bir sorun yaşamadım. Hatta denemek için aynı kartın birde balanssız modelini aldım ama onu pek tavsiye etmiyorum zira dengeli şarj olayı balanssız modelinde olmadığı için sağlıklı bir sonuç vermiyor. Batarya kutusunda yer sorunum olduğu için 2p üzerinide bu kartlarda kullanmak nasip olmadı. Siz bu devreyi sanırım şarjlı motor için hazırladığınız bataryada kullanacaksınız.
 
O bms şarj için değil sadece deşarj ve balans icin
Çok bms devresi gördüm bağladım böyle birşey ne gördüm ne duydum.
Şarj giriş ve yük çıkış aynı uçlardır.Kart üzerindeki 3,7/7,4/11,1v çıkışlarıyla piller şarj edilir genelde böyledir.
Bahsettiğiniz devre hangi amaca hizmet ediyor ? Örnek verebilir misiniz? Balans dengeli şarj demek değil midir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
yeni konu açmak istemediğimden araya girmek istiyorum elimde eski bir ışıldak vardı içinden 6 volt kuru tip akü çıktı ben bunun bozuk aküsünü söküp aşağıda linki bıraktığım 2 s bms ile çıkma 18650 lere bağladım ışıldak sorunsuz çalışıyor; ancak ışıldağın akü şarj devresi 7 küsür volt civarında çıkış veriyor bu bms nin şarj için akım kesme aralığı altında kalıyor bu devamlı şarj ediyormuş gibi olan durum pillere zarar verir mı ?(yanma yada patlama vb gibi)


https://www.gittigidiyor.com/ev-ele...campaign=price-comparison&utm_content=desktop
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,324
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst