Bluetooth modül ile uzaktan pic kontrolü

Evet sonunda bluetooth kontrolünü başardık internette araştırdığımız kaynaklar sonucu bluetooth kontrolümü msp430g2231 kitiyle yapmaya karar verdik ve bulduğumuz kodları ti ccs v5 programıyla derlemeyi başardık uzun ugraşlar sonucu rx tx uclarını bırlestırerek android telefonumuzda bulunan apk dosyamızıda açarak kontrolümüzü gerceklestirdik işin kolay noktası programlama kısmı kaldı bu sonuclarıda sızınle paylaşacağımı bilmenizi isterim.
 
Tebrik ederim, örnek bir projeyi-kodu çalıştırmakta işin yarısı sayılabilir, sonuçları merakla bekliyorum.
 
Şuan 5 eksenli robot kolumuzu programlamaya çalışıyoruz. RC servolar hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim. Takıldığımız bölge misal 1500us de 90 derece döndükden sonra motorun kendini durdurması ve otekı motora geçip onu çalışması sora o durcak oteki motora geçiçek böyle devam ediyor 6 motor kontrol etmeye çalışıyoruz.Bilenlerden yardım bekliyorum. pbp kullanıyoruz c dili değil.
 
6 adet rc servo motorumuz var bunların mekanik tasarımı bitmiştir. yazılım kısmında zorlanıyoruz mg995 markalı rc servolarımız bu linkde gösterilmiştir.
MG995 RC Servo Motor - Robotus

çalışmasına baktıgımız zaman 1ms de 0 derecede kalıyor,1.5ms de 90 derece,2ms de 180 derece dönebiliyor buradaki linkde çalışma mantığı gösterilmiştir.
.NET Micro Framework ile R/C Servo Motor Kontrolü - Yazgelistir.com

yapıcagımız yazılım sürekli düşündüğümüzde sürekli olarak 90 derece dönerek bizim işimizi yapmasını istedik fakat motor 90 dereceye döndügünde sürekli hareket ediyor ve diğer motorlar çalışıncada işi zorlaştırıyor acaba burda bize yardım edebilecek pbp program dilini iyi bilen arkadaşlar varmıdır.
 
Evet sonunda robot kolumuz bitti. Bitirme projesi son 1 gün kala ;). Kısaca sizinle neler yaptığımızı paylaşıcam. Satın aldığımız hc-06 bluetooth modülünü kontrol edecek devreyi aramaktayken hocalarımızdan aldığımız msp430g2231 launchpad kitinden yola çıktık örnek program kodunu bulduğumuz kitin programlaması tamamen ayrı bir yazılım programı olan code composer studio v5 le tamamladık yaklaşık 1 ay örnek kodun derlenemediğini görünce yeni kodları değiştirirek çalıştırmayı başardık kite attığımız programla bluetooth modülünün rx tx uçlarını 3.3v ayarlanabilecek şekilde değiştirdik modülün yanmasını önledik ve android telefonumuzda bulunan apk dosyasıyla kontrolomüzü başlattıgımızda ledlerin yanıp sondügünü gördük bu bize yetiyordu ;).2.aşama olarak robotumuzu 5 eksenli 6 rc servo motor tarafından kontrol etmeye karar verdik ve hemen yapımına başlayıp 2 günde bitirdik (canavar bi şey oldu ) sıra geldi bağladığımız modülle picimizi birleştirmeye o ayarlamaları yaptıkdan sonra artık robotun hareket etmesinin zamanı geldi. pic basic pro programını bildiğimiz için burdan yola çıktık ve rc servo motorları iyice araştırdık motor sürücü devremizi kendimiz tasarlayarak programı yazmaya başladık 1 hafta süren çalışmalar sonucu robotumuz yere koydugumuz 4x4 5x5 materyalleri tutarak istedğimiz noktaya taşımamıza yardımcı oldu burda bize yardımcı olan üyelere teşekkür ediyorum .
Saygılar.
yeni projelerde görüşmek üzere
 
Hayırlı olsun, elinize emeğinize sağlık, rahata kavuşunca hiçyoktan foto videoda ekleyin, hatta detaylı bir yazı hazırlasanız tadından yenmez, böyle bir işe kalkışanlara ışık tutar, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.
 
Hayırlı olsun, elinize emeğinize sağlık, rahata kavuşunca hiçyoktan foto videoda ekleyin, hatta detaylı bir yazı hazırlasanız tadından yenmez, böyle bir işe kalkışanlara ışık tutar, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.

Android İşletim Sistemi Üzerinden Bluetooth ile Robot Kol Kontrolü - YouTube arkadaşlar için video'sunu biz çekmiştik. Fotoğraflarıda arkadaş atınca eklerim
 
p1tsg.jpg

p1tt0.jpg
p1tuk.jpg
p1tus.jpg


robottan resimlerrr
 
Arkadaşlar akıllı ev projesi için gerekli programı yazdım pic assembly dili ile yazıyorum fakat bluetooth modülünü picle haberlştirmek için nasıl yazıcam nasıl olacak hiç bir fikrim yok. Bluetooth ile 3 çıkışı kontrol etmem gerekiyo aç kapa vs.
Ama örnek hiç bir yerde yazılımıbulamıyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst