Bluetooth HC05 - HC06 Arasındaki Farklar Nelerdir?

emrecan-81

Üye
Katılım
27 Ağu 2012
Mesajlar
90
Puanları
1
Konum
Düzce
Merhaba, HC05 ile HC06 arasındaki temel fark nedir?

HC06'da blok diyagramında TX ucu boş gözüküyor. ama kartta pinlerde tx ve rx var. hem gönderim hem alım yapabilirmiyim ben bu kartla.
İlla 3.3V mu vermek gerekir, PİC ile kullanacağım için direk VCC ye 5V versem sorun olur mu?

Teşekkürler şimdiden.
 
Slave modunda bluetooth modüle dışardan bir bağlantı yapılabilirken, modül ile başka bir bluetooth cihaza ilk bağlantı yapılamıyor. Yani siz HC-06 ile başka bir cihaza isteğiniz doğrultusunda bağlanamazsınız. AncakHC-06 modülüne dışardan bir cihaz bağlabilir. Master mod ise sizin elinizdeki modül ile dışardaki bir bluetooth cihazına direk olarak ilk bağlantıyı yapmanıza olanak sağlıyor. HC-05 iki modda da çalışabildiği için HC-06 ya göre daha çok tercih ediliyor.
http://www.muhendisbeyinler.net/bluetooth-moduller-hc-05-ve-hc-06/ daha geniş bilgi için
 
ilk bağlantıdan kasıt ne ki tam anlayamadım. PİC'e a - b - c -d gibi değerler gönderebiliyorum fakat PİC'den sıcaklık ve nem değerleri almak istiyorum onu telefona gönderemedim, slave olarak çalışmak sadece alış yaptığı anlamınamı geliyor
 
sizin örneğe göre konuşmak gerekirse telefonunuz master moda sahip karşısaki bluetooth modülünü iletişime geçiriyor. slave modda hem alış hem de veriş yapılabilir fakat başka bir modüle bağlanarak iletişimi başlatma şansınız yok gelen istekleri kabul eder data transferi gerçekleştirirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst