BLDC Sürücü "Yüksek Giriş Voltajı" Uyarısı

enesorhaan

Üye
Katılım
30 May 2020
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
24
Tasarladığım sistemde 2 adet motor sürücüsü ve 2 adet motorum bulunmaktadır. Motor sürücüleri 48V ile beslenmektedir. Motorumun rated power 400W. Motoru 1500 RPM ile sürüyorum.

Motorda ani yük değişimi olduğunda motor sürücülerinin beslemesi 50 Volt'un üzerine çıkıyor ve yüksek voltaj hatası ile kendini kapatıyor. 750 RPM ile motoru sürdüğümde sorun olmuyor. Sorunun sebebi rejenaratif enerji ile ilgili sanırım.

Rejenaratif enerjiyi sönümlemek için güç kaynağı ile sürücülerin arasına 12 adet 63V 4700uF paralel kondansatör bağladım. 1000 RPM'e kadar "input high voltage" uyarısı almıyorum, işe yaradı sanırım. Bazı kişiler de bu kondansatör yapısına paralel bir direnç bağlama önerisinde bulunuyorlar. Bu direnç değerini nasıl hesaplayabilirim?

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Direnç kullanmam sorunu halleder mi? Yardımcı olabilir misiniz?
 
Eğer sorun rejeneratif enerjiden kaynaklanıyorsa sürücü çıkışı ve motor girişi arasında uygun frekansta ve akımda diyot gurubu kullanabilirsiniz. Smoother devreleri gibi.
 
Eğer sorun rejeneratif enerjiden kaynaklanıyorsa sürücü çıkışı ve motor girişi arasında uygun frekansta ve akımda diyot gurubu kullanabilirsiniz. Smoother devreleri gibi.

Smoother devrelerini bilmiyorum. Bununla ilgili elinde bulabileceğim devre varsa linkini veya resmini bırakabilir misin?
 
Besleme voltajı 48V, sürücünün Fault'a girme voltajı 50V.
Aralık çok dar.
Mümkünse sürücünüzü değiştirin.
Aralık bu kadar dar olmasa TVS diyot vs. diyeceğim ama 12x4700uF işe yaramıyorsa oda mümkün görünmüyor.

Şu durumda önerebilecek en mantıklı şey bir hızlı komparatorun tetiklediği 0.5-2/5 ohm luk dirence seri bağlı low side sürülen bir mos ile bara gerilimini şaseye kısa devre etmek. Aynı çoğu motor sürücüdeki 7. mos gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst