BLDC (Inner) Motor

Katılım
23 Kas 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar bitirme projemizde hafif ticari araçlar için fırçasız doğru akım motoru tasarlayacağız (BLDC motor) . Bu motorun tasarımı Maxwell programında yapılacaktır. Bazı hesaplamalarla kullanacağımız motorun 30kW ya da 22kW değerinde olacağını tespit ettik . Yalnız programda simülasyona geçmeden önce motorun stator iç ve dış yarıçapı , rotor iç ve dış yarıçapı , kutup sayısı , oluksayısı , motorun hacmi gibi değerlere ulaşmamız gerekiyor . Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır ? Teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bunları sizin tasarlamanız gerekmiyor mu?
teorik bilgileriniz doğrultusunda çokça deneyeceksiniz, bir parametreyi büyütünce bir parametre istediğiniz gibi olacak bir diğeri ise standart dışına çıkacak, onu düzeltmek için de bir diğer parametreyi değiştireceksiniz vs.

belki internette hazır tasarım parametreleri vardır onlar üzerinde oynayabilirsiniz kendi hedeflediğiniz motorunuza göre.

benzer bir şeyi okuldayken yapmıştık ama 2 yıldan fazla zaman geçti pek birşey hatırlamıyorum malesef
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst