bk 9712 nf sogutma sorunu

ocal958

Üye
Katılım
14 Ocak 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
bk 9712 nf buzdolabimin motoru surekli calisiyor.digital ekrandaki lambalarin tamami sonuyor sadece ekranin alt solundaki 3 adet ariza lambasi yaniyor ve sogutma kesiliyor Fisi cikarip taktiktan sonra hersey duzeliyor ekran lambalari yaniyor ve dolap sogutuyor takriben 24 saat sonra yine ayni ariza lambasi yaniyor sogutma kesiliyor.teknik arkadaslar lutfen,yardimlarinizi bekliyorum,bu dolabin anakart i nerededir olcum degerleri nedir ve nasil olculur bildirirseniz memnun olurum yardimlariniz cok tesekkur eder hayirli isler dilerim.
Ocal...
 
yanan ışıkların hangi üçü yanıyo?

8180.jpg

Eğer cihaz normal çalışırken " süper dondurma " butonu ile " don.böl. Sıcaklık " butonlarına
aynı anda basılırsa, 1 saniye sonra arıza yoksa, kumanda panelindeki tüm led'ler yanar.
arıza varsa A bölümü dışında kalan tüm led'ler yanar.
 
slm!
dondurma bolumundeki iki butona bastigimda ,sogutma bolumunun soldan saga 5. led haricinde,ekrandaki tum ledler yaniyor.
sogutmayi kestiginde yanan 3 led ise dondurma bolumu kismindaki kesin olmamakla beraber herhalde ilk 3 led yaniyordu su anda dolap calistigi icin kesin birsey diyemiyorum arizaya gecince ancak size bildirim.
 
arızaya geçince yanan ışıkların fotoğrafını çekerseniz daha iyi yardımcı olalım
 
sogutma ayarlarini 1er lede dusurdum simdiye kadar ariza vermedi,verince fotolarini cekip gonderecegim alakaniza tesekkurler.OCAL
 
_fotoğraf-5.jpg_fotoğraf-7.jpg
selam!
bk 9712 nf soldaki fotoda goruldugu gibi 4 adet ariza lambasi yaniyor motor calisiyor,dolap sogutma yok.
sagdaki fotoda dondurucu bolum tuslarina basinca sogutucu bolum en sondaki led yanmiyor.umarim bu bilgiler size yeterli olurda soruna cozum bulunur.yardiminiz icin tesekkurler.OCAL
 
Ürünün defros sisteminde problem var. Defros sistemi belirli aralıklarla soğutucu petek üzerindeki karlanmayı / buzlanmayı eritmeyi sağlıyan bir sistem. 2 adet sıtıcının , Defrost sensörünün ve ısı termiğinin ölçülerek arıza tespitinin yapılması gerekiyor.

defrost.jpg
 
selam!
isiticilarin ve isi termiginin olcum sonucu 184 ohm cikti,bu durumda geriye defrost sensoru kaliyor.defrost sensoru ve diger sensorlarin ohm degerleri nedir bildirirseniz memnun olurum.
 
ısı termiği omaj göstermez. defros ısıtıcısı 300 ohm civarında tahliye kanal ısıtıcı ise 2kohm ile 6kohm arasında olması gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,147
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst