Bitirme tezi konu önerisi

hsyn2534

Üye
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.Ben bitirme tezi için çizgi izleyen robot yapmak istiyorum ama robota birşeyler ekleyip geliştirmem gerekiyor.Yani sadece çizgi izlemesi yetmiyor.Bu konu hakkında fikir yada konu önerisi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
malzeme taşıma yapabilirsin... forkilift gibi bir yerden bir malzemeyi alıp çizgi izleyerek bir başka noktaya getirsin... orada yükü indirsin...
 
Çok teşekkür ederim.Güzel bir konu.Forklifti'i çalıştırmak için fazla güç gerekirmi?Robota nasıl entegre ederim.Forklift hakkında fazla bilgim yokta.Konu önerisi için tekrar teşekkür ederim.
 
iki motor yeterli olur herhalde... 2 eksen hareket yapacaksın sonuçta. robotun arkasında bir kasa yapıp oraya forklifti ayrı modül olarak entegre etmen mümkün olabilir herhalde...

motorları hafif yük kaldırmak için düşük güçte seçersen sorun olmaz herhalde...
 
2 motor tekerler için 2 motor forklift için yeter galiba.Motorların türü önemli mi?DC motor mu yoksa step(adım) yada servo motor mu yoksa başka bi tür motor mu kullanmalıyım?Bide kullanacağım pil kaç volt olmalı,pil ağırlığıda önemli galiba.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst