bitirme projesi

silwerman

Üye
Katılım
20 Ocak 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
merhaba ben basit bir Rüzgar türbini yapıp kanat boyu ve sayıları ile oynuyarak analiz hazırlayacağım. bunun için dc elektrik motoru arıyorum 24V dc motor ayarlayacak arkadaşım acaba redüktörsüz 25A akım lı motor var mı acaba bildiğiniz... Bu konuda tecrübem yok..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu kadar büyük motorla bu iş yapılır mı ya. Daha küçük bir motorla neden denemiyorsun anlamadım. 25 Amper redüktörsüz verecek motor epey büyük ve çok kanat gerektirir bence.
 
bu konuda uygulama yapmadım ama redüktörlü motor kullanma. Bunların milini hareket ettiremezsin.
 
okulum bana ödenek çıkarttı 24V dc motor yaklaşık 15A şeklinde olacak şekilde 300-400d/dk motor bulabilirmiyim motor haricinde sadece ben çıkıştan watt ölçecem ama okul istersen aküde alabiliriz dedi. bunun için 400d/dk da 24vdc 10-15amper motor, buna uygun akü, ve invörtr ve kablolar nelerdir? kabloda öneririseniz okul tek seferde alcak gibi fiyat araşırması yapıyorum acil
 
Sayın silwerman arkadaşım.
Piyasada bahsettiğiniz güçlerde dc. motor bulmak biraz zor görünüyor. Piyasada bulacağınız 24 v. 15 a. gücündeki motorlarda genelde 1500 - 2000 devirlerde çalışır. Ayrıca dc. motorlar motor olarak üretildiği için bunları alternatör olarak kullanmak istediğinizde aynı değerleri alamazsınız. Böyle bir alternatörde ancak sipariş üzerine yapılır. Şayet isterseniz ben sizin için istediğiniz değerlerde yapabilirim.

Akü grubu, invertör seçimi bulunduğunuz yerin rüzgar gücüne ve kullanmak istediğiniz cihazlarla orantılıdır.
24 v. sistemde 15 a. üretim yapıldığını varsayarak akü grubu 24 v. en az 200 ah. olmalı. Kullanacağınız cihazların içinde buzdolabı, su pompası gibi motorlu cihazlar varsa tam sinüs invertör olmalı. Sadece aydınlatma, tv, uydu alıcı gibi cihazlar kullanılacaksa modifiye sinüs invertör de olabilir. Tam sinüs invertör fiyatı modifiye sinüs invertörün 3 katı kadar.

Kablolara fazla takılmayın. Zaten invertörün içinde invertör gücüne göre 10 mm2, 16 mm2 veya 25 mm2 kablo çıkıyor. Uçlarında akü bağlantı pabuçları filan üzerinde bağlı durumda. Ayrıca size bir de akü şarj kontrol cihazı lazım olacak.
 
Merhaba,
ŞEF'im şimdi bu motoru ne kadara yapabilirsin ayrıca yaptıktan sonra fatura kesme durumu olacak okul ödeyeceği için. Ayrıca hız kontrol devresi gibi kontrol ünitesini de bulabilir miyiz ve ne kadara falan olur hocam benden bilgi istiyor. okul bana şimdi küçük rüzgar türbinleri için nacella rotor falan verdiler cam elyafından deney için üretilmiş. buna göre olacak?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst