BirLik Otomasyon.. Otomasyon SİstemLerinde Çözüm Ortağınız...

Sky54

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Hakkımızda
Otomasyon, elektrik, elektronik ve makine sektörüne hizmet vermek amacıyla kurulan BİRLİK OTOMASYON Elektrik, Elektronik, Makina san. Tic. Ltd. Şti. eğitimli ve tecrübeli kadrosuyla sorunsuz ve kaliteli üretimle müşteri memnuniyetini sağlamayı hedef edinmiştir.

Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyeini artırarak sürdürmeye devam eden BİRLİK OTOMASYON’un müşteri memnuniyeti ve devamlılığının sağlanması en önemli prensibidir. Bunu elde etmek için her geçen gün kaliteyi arttırmak, teknik yeterlilik, yenileme kabiliyeti ve mutlak müşteriye odaklanma şirket felsefemiz olup daima çözüm ortağınız olmak için çalışmaktayız. Çözüm uzmanlaşmayı tüm yetenekler ile yoğunlaşmayı gerektirir


Otomasyon Sistemleri
Otomasyon, elektrik, elektronik ve makine sektörüne hizmet vermek amacıyla kurulan BİRLİK OTOMASYON Elektrik, Elektronik, Makina san. Tic. Ltd. Şti. eğitimli ve tecrübeli kadrosuyla sorunsuz ve kaliteli üretimle müşteri memnuniyetini sağlamayı hedef edinmiştir.

Sektöründe kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyeini artırarak sürdürmeye devam eden BİRLİK OTOMASYON’un müşteri memnuniyeti ve devamlılığının sağlanması en önemli prensibidir. Bunu elde etmek için her geçen gün kaliteyi arttırmak, teknik yeterlilik, yenileme kabiliyeti ve mutlak müşteriye odaklanma şirket felsefemiz olup daima çözüm ortağınız olmak için çalışmaktayız. Çözüm uzmanlaşmayı tüm yetenekler ile yoğunlaşmayı gerektirir.

Bizim hamlemiz makine ile ilgili hemen hemen tüm branşlardan onay almaktır.

Sektörümüzün ve yaptığımız işin sorumluluğunu taşımaktayız. Çalışmalarımızda üreticiye ve kullanıcıya en uygun otomasyon sistemlerini planlamaktayız.

Endüstriyel elektroniğin her alanında çözüm ortağınız olmaktan mutluluk duyarız.



Yapılan Bazı Uygulamalar

Tifdruk Baskı makinası
Flexo Baskı makinası
Uçan testere sistemi
Poşet çekme makinası
Kontrol sistemleri
Kablo makinaları
Ambalaj Dilme makinası
Laminasyon makinası
Boy kesme
Oluklu karton hattı
Tel çekme
Extruder makinası




Hız Kontrol Sistemleri
Birlik Otomasyon 1 KW’dan 1500 KW' ya kadar DC sürücü üretimi yapmaktadır. Aşırı akım- Motor ikazı ve besleme faz eksiği alarmlarında hata displeyden izlenebilir. Bu alarmların her hangi birinde dışarıya kontak verir. Sürücü üzerinde bulunan termik girişi motorun aşırı ısınma durumunda motor koruma amaçlı olarak stop konumuna geçer. Ayrıca Hız ve Tork olmak üzere iki ayrı seçenek ile kontrolü yapılır. Armatür voltajı veya Takogeneratör ile feedback çalışmaktadır.

Bunun yanında AC Hız Kontrolu konusunda kalitesini kanıtlamış birçok ürününde satışını ve sisteme uyarlama işlemlerinide gerçekleştirip her konuda teknik servis vermek-tedir.




Kullanılan Bazı AC Sürücü Markaları

Danfoss
Control Technıques
ABB
Siemens
Telemecanique
Delta






Gergi Kontrol Sistemleri
Birlik Otomasyon Gergi Kontrol sistemi (BGK 01) mikro işlemci ile çok hassas, sargı ve çözgü işlemi yapılması amacı ile tasarlanmıştır.

Bobinin çözülmesi ve sarılması esnasında malzemenin her çapta aynı gerginlikte tutulmasını sağlar. Malzemede istenen gerginlik cihaza set edildiğinde loadcell den gelen bilgiye göre çözücü, sarıcı veya çekici kumanda edilir. PID işlemi sayesinde hassas gergi kontrolü yapılmaktadır, böylece malzemede uzama, gevşeme ve baskı makinalarında baskı kayması gibi problemleri önler, böylece minumum fire ile kaliteli ürün elde edilmiş olur.

Kullanım kolaylığı ön plandadır. Makina operatörüne kolaylık ve zaman kazandırır.

Sarıcı motor, çekici motor, çözücü motor, fren ve oransal valf kontrolü yapabilir.

Loadcelli ve Dancer (Balerin) Potansiyometresi ile çalışabilir.




Kenar Kontrol Sistemleri
Birlik Otomasyon (BKK01) kenar kontrol cihazı mikro işlemci ile çok hassas kenar takip ve renk takibi yapmak amacı ile tasarlanmıştır. Rulo halindeki bobinin çözülmesi ve sarılması esnasında bozuk olan bobini düzeltir.

Bu işlem makinanın sarıcı veya çözücü kısmında bulunan bobini gezdirerek yapılabilir. Bunun mekaniksel olarak mümkün olmadığı yerlerde ise malzeme iki haraketli merdane üzerinden geçerek piston motor dediğimiz sistem ile malzemenin gidiş yönü değiştirilir. Dolayısı ile makinedan veya bobinin bozuk olmasından kaynaklanan malzeme gezmesini bertaraf eder ve kaliteli bir sarım yapmasını sağlar. Sisteme uyarlama ve kullanımı oldukça basittir. Makine operatörüne büyük kolaylık ve zaman kazandırır. İsteğe göre step motor, servo motor, DC motor, AC motor veya hidrolik-pinomatik sistem ile adapte edilebilir.

Sensör olarak Renk Sensörü, Çatal Tip Sensör ve Ultranik Sensör kullanılabilir.






Özellikleri

Mikro İşlemci Tabanlı
Kolay kullanım ve kolay set
Soketli Klemens ile
Kolay Bağlantı İmkanı
Yüksek Hassasiyet
-10 v.+10 v. Analog Çıkışı
Dijital Çıkışlar
Step Motor Çıkışı
Hafızada Tutabilme
Limit Durdurma için proksiviç veya
mekanik siviç bağlıyabilme
Malzeme bozukluk durumunu led gösterge
sayesinde görebilme
Malzemenin salınımını kontrol altında alabilme





PLC ve Servo Kontrol Sistemleri
Son yıllarda oldukça zorlaşan rekabet ortamı firmaları daha seri, daha kaliteli ve daha uygun fiyata ürünler imal etmeye yönlendirmiştir. Buna paralel olarak otomasyon sistemlerinin önemi ortaya çıkmıştır. Endüstriyel alanlarda kullanılmak amacıyla tasarlanmış olan PLC ve SERVO otomasyon sistemleri makinalara sürat ve hassasiyet kazandırmıştır. Dolayısıyla üreticiler daha kaliteli ve seri ürün imal etme olanağı sağlanmıştır.

Örneğin kağıt, folyo ve tekstil endüstrisindeki konveyörlü işleme sistemleri gibi sürekli hızlı düzenli hareket eden imalat süreçlerine sahip makinaların modüler yapılması, tahrik kontrol ve saha iletişim teknolojilerinin gerçek zamanlı yeteneğine özel bir gereksinim duyulmaktadır. Özellikler gerektiren dinamik süreçler için sağladığı çözümleride sunmaktadır.Makinaların ve tesislerin modüler yapılması, işletmeye alma sürecini ve Bakım sürelerini kısaltan temel çözüm yaklaşımıdır.





Faaliyet Alanları

• Tifduruk Baskı Makinaları
• Flexo Baskı Makinaları
• Etiket Baskı Makinaları
• Dilimleme Makinaları
• Laminasyon Makinaları
• Profil Kaplama Makinaları
• Kağıt ve Oluklu Makinaları
• Plastik Makinaları
• Kablo Makinaları
• Gıda Makinaları
• Demir Çelik Makinaları ve tüm otomasyon sistemleri
• Paketleme Makinaları





İletişim:
BİRLİK OTOMASYON ELEKTRİK ELEKTRONİK
MAKİNA SAN. TİC.

Uluyol Kışla Cd. İşkent San. Sit. G Blok No: 97 - 98
Bayrampaşa / İstanbul

Tel.: 0212 564 88 13 - 564 34 13

Faks: 0212 564 08 42

www.birlikotomasyon.com

[email protected]
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst