biri bana mantıklı açıklamasını yapsın kafayı yicem :)

jengeese

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
434
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar selam. yıllaaar öncesinde ailemin bana aldığı 2 adet 1.5 voltluk tombul pil yardımıyla çalışan bir oyuncak trenim var. bu trenin bacasından, alınışının ardından yaklaşık 23-24 sene geçmesine rağmen halen duman ya da buhar çıkıyor. içinde çok zor buharlaşan bir sıvı var desem değil bir yerde bir şekilde ark yapıyor desem o kadar ark a ne dayanır :) bi fikir verin aklım alamıyor :)
 
Mutlaka bir ısıtıcı yada kimyasal tepkime mevcuttur. Sizin kullandığınız süreyi düşünürsek duman çıkaran nesnenin ömrü bitmemiş demektir.
Seviyorsun galiba o treni..
Baksana şimdi bile seni şaşırtmaya devam ediyor....
;)
 
sen ne diyorsun :) hala aklım almıyor. bikaç yere daha baktım incecik bir rezistans ve yağ haznesi ile yapıldığı söyleniyor ama trenin eti ne budu ne :) neresine o kadar yağ alıcak. sökmeye de kıyamadığım tek oyuncağım odur :) diğerleri zaten sizlere ömür :)
 
Şu oda nemlendiricileri mantığı olmasın "soğuk buhar" dediğimiz? Treni elinize alıp ters çevirin akan damlayan bi sıvı var mı?
 
Yıllar önce benim oğlana almıştım. Dandik birşeydi ama duman olayı ondada vardı. Mum gibi koyu bir madde vardı elektrik verince duman ondan çıkıyordu.
 
Hastanelerde kullanılan oksijen makinesindeki sisteme benzer bişey olabilir mi? :)
 
benm de vardı oyle bır trenım sanırım artık calısmıyor ıcını acıp bakmak lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,610
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst