Birden fazla PİC haberleştirme

gogoce

Üye
Katılım
26 Nis 2007
Mesajlar
167
Puanları
1
Yaş
40
Konum
izmir
Merhaba arkadaşlar resimden de anlaşılacağı gibi picleri bu şekilde bağlayıp haberleştirmek istiyorum . Hat uzunluğu (877 ile en sondaki 628 arası) 30 metreyi bulabilmekte belki geçecektir . Bu yüzden haberleşme kanalını 24v olarak yapmak istiyorum . 628 lerde optokuplörlü bir devre kullanarak 24v sinyali izole edip 5v düşürebilirim fakat ( RX hattı için) Fakat TX hattında ne yapabilirim önerinizi bekliyorum .


sw1 silmeyi unutmuşum arkadaşlar orda picin portu olacak


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Bu konu benimde baya kafama takılmıştı fakat ben konuyu yüksek frekanslı transistörler kullanarak çözülebilir olarak görüyorum yüksek frekanslı transistörler birkaç direnç ve yine yüksek kapasitede açma kapama yapacak transistör tabanlı birkaç optokuplör işinizi görecektir sanırım...
Devre olarak uygulamadım ama mantık olarak çalışacağına kanaatim var üzerinde biraz uğraşılması lazım bence...
 
Belirttiginiz sartlarda SPI kullanimi cok sorun cikartacagi icin RS-485 standartinda SN75176 ve SN75179 line driverlarini incelemenizi oneririm. CANBUS veya ETHERNET bu is icin maliyetli ve agir olur.

Sisteminiz half duplex calisacak(SN75176). Kablo sayisini 4 e cikartirsaniz full-dublex calisma imkaniniz olur(SN75179).

Aslinda donanimsal kisim sorun degil, muhtemelen asil sorun topoloji konusunda cikacaktir( Haberlesme topolojileri ile ne kadar calistiginizi bilmedigim icin genel bir ongorude bulunuyorum).
1- Veri nasil gonderilecek (standart ve protokol tipi )?
2- Hatti hangi node' lar kullanacak (Secilecek standart buna kismen cozum olacaktir) ve buna kim karar verecek.?
3- Oncelikler nasil belirlenecek?

Yazilimsal olarakda belirli konulari netlestirmeniz lazim;
1- Data kaybi onemli mi? (CRC)
2- Hiz ne olmali?
3- algoritmaniz cakisma ( Bus collision) olmasina imkan veriyor mu( bu 2 node ayni anda konusursa (multiple access) yasanir), veriyorsa cakisma denetimi (Collision Detection) olacak mi?
4- Broadcast ve multicast yayin yapialcak mi?

Bu durumlar hemen aklima gelenler bunlar, sisteminizin calisacagi sartlara gore ilave tedbirler gerkebilir veya bazilari iptal edilebilir.
 
teşekkürler katana hocam ;

full dublex şimdilik ileriki bi versiyon oldu benim için . 2 kablo kullanarak 877 den gelen sinyali 24v olarak diğer piclere iletip orda opto ile 5v düşürüp 628 lere haber göndermek istiyorum projeyi bu hale kadar basitleştirdim şimdi neyi nasıl kullanmam gerekiyor .SN75176 mı yoksa SN75179 mu kuıllanmam gerekir .

kısacası 877 konuşacak 628 ler dinleyecek :)

devrede ne gibi değişiklikler yapmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst