Birazda gülelim , elektriğin tarifi

BİRAZCIK TEBESSÜM
😅
Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi.

Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.

Türk Takımında ise 2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik 3 kişi müdürlük yapıyor 1 kişi de dümeni kullanıyordu.

Her iki takımda, performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti.

Büyük gün geldi ve iki takımda, kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar...

Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi.

Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi.

Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek için 1 genel müdür atandı, ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1 e indirildi.

Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı.

9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı.

Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu.

Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi,

1 Genel müdür

3 Bölgesel müdür

3 Dümen şefi

1 Dümenci

1 Kürekçi

İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu,müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi!
Malesef memleketin özeti olmuş . Bunun birde tek başına bir bölgede çalışan işçiye muhasebeci , güvenlik , müdür , sendika atanması versiyonu da var . Oda güzeldir .

Malesef memleketin özeti olmuş . Bunun birde tek başına bir bölgede çalışan işçiye muhasebeci , güvenlik , müdür , sendika atanması versiyonu da var . Oda güzeldir .
"kıssadan hisse" dediğimiz öyküler üzerlerinde yıllar değil yüz yıllar öncesinde en basiti sadece gençliğin isyan edişini anlatan, bir ülkenin yok oluşunu anlatan sümer tabletletini okuyarak başlayabiliriz. yani değişen hiç bir şey yok. bir ülkeyi batırmak istiyorsan içeriye yabancı halkı karıştır yetiyor, gençleri sınırlamazsan (kötü olarak değil) çalışıp kazanmayı öğretemezsen, nasıl batacağını anlatıyor.
eskiden yeniye doğru sümerler, ve yunan filozoflar hesedion, sokrates, aristo gibi düşünürlerin metinlerini okursak değişen hiç bir şeyin olmadığını görürüz. yönetimde yapılan hatalar hala günümüzde de aynı. osmanlının çökmesine sebep olan nedenleri yazmasam da olur. aslında bir konu başlığında tartışılabilir bir konu ama ucun kenarına siyaset gireceği için tartışmamak isterim.

Son düzenleme:
1738928043223.png

Araç yıllık sigortamın süresi doluyor . Yeni tekliflere baktım . En düşüğü 7700 lira . Çüşşşş dedim . 16 senedir kendi aracım var . Bir tane karıştığım kaza ve karşı tarafa verdiğim hasar yok. Bu ne Deli Dumrulluk kardeşim ya . Başkası kaza yapacak . Hasarını ben ödeyeceğim .

Araç yıllık sigortamın süresi doluyor . Yeni tekliflere baktım . En düşüğü 7700 lira . Çüşşşş dedim . 16 senedir kendi aracım var . Bir tane karıştığım kaza ve karşı tarafa verdiğim hasar yok. Bu ne Deli Dumrulluk kardeşim ya . Başkası kaza yapacak . Hasarını ben ödeyeceğim .
5882 TL'de ben ödedim 10 gün önce. Sigortacım; "Abi, poliçeyi bu fiyattan kesebilirsek çok iyi rakam." demişti. Ne günlere kaldık..

1739208389168.png

ben kendimi denize mi atayım? iki aylık mazot parası. benim motor benden daha çok içiyor.

Forum istatistikleri

Konular
130,859
Kullanıcılar
454,448
Son üye
iskeoewd
Geri