Bir Projem Hakkında Yardımcı Olabilir misiniz?

ibay33

Üye
Katılım
24 Kas 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar bir projem var ama hangi malzemeleri alacağımı ve bağlantıları nasıl yapacağımı bir türlü bulamıyorum.
Projem şu şekilde;
280 V elektrik sayacından gelen elektriği arduionu ile kontrol etmek istiyorum. Sayaçtan gelen elektriği ben arduino’ya bağlayacağım arduionu’da zaman ayarı yapacağım, örneğin 1 saat komutu vereceğim sisteme sisteme tanımladığım kartımı okuttuğum zaman göstergede 1 saat geri sayım başlayacak ve 1 saat dolduğu zaman sistem elektriği kesecek ve hangi kartın
kaç saat kullandığı ve kaç kw elektrik kullandığını hafıza kartına veya gps ile belirlediğim noktadaki bilgisayara programa aktarım yapacak. Projenin kısa bir çizimini gösteren fotoğrafı ekte ekledim.
Mesela yüksek gerilim olduğu için 280 Volt hangi röleyi kullanmalıyım bilemedim.
yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • proje.jpg
    proje.jpg
    134.7 KB · Görüntüleme: 19
Burada röle ile olmaz bence 220v bir kontaktör takmanızı tavsiye ederim çekilecek güç belirsiz gibi sisteme kaçak akım ve sigorta muhakkak koymalısınız.
Saat için rtc modülü ve bir LCD ile bilgi ekranı yapabilirsiniz ölçüm kısmında ise sayaçı rs485 seçip elektrik sisteme verilmeden önce ilgili parametreleri okuyup ilk endeks yani sonrasında sistem en son süresi bittin de veri alıp basit bir çıkarma işlemi yapıp veriyi kayıt edebilirsiniz burda SD kart kullanmanızı tavsiye ederim hem veri boyutunuz hemde direk bilgisayar vb SD kartdaki bilgileri okuyabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst