Bir proje senaryosunda adimlar nasil cikarilir ?

Katılım
15 Ara 2009
Mesajlar
50
Puanları
1
Merhaba.ornegin bir sistem calistirilacak bunun kac adimda yazilacagi hangi adimlarin kesik hangi adimlarin surekli calisacagi vs. Bunu cikarmak bana programi yazmaktan daha zor geliyor.sizdede oluyormu bu ? Bunun puf noktasi nedir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Makinanın ya da prosesin çalışmasını tecrübeyle çıkartabilirsiniz sadece. Eğer yaptığınız sistemle ilgli tecrübeniz yeterli değilse müşterinizden çalışma prosesiyle ilgili bilgi almalısınız.
 
Sagolun.musterim falan yok :) kursa gittim birazda kendi imkanlarimla ogrendim.iyice ogrenmek istiyorum o yuzden sordum.kagit ustunde soyle olsun boyle olsun kimyasal gelirse band dursun vs. Adim cikarmakta zorlaniyorum.ama uygulamada makinanin yaninda dediginiz gibi daha kolay.
Bu arada bir fabrikada elektrik/elektronik bakim teknisyeniyim.
 
"State Machine" (Durum Makinası) diye bir teknik var, bunu tüm plc programlama biliyorum diyenlerin bilmesi gerekiyor. Bir teknikle yazılmayan kodlara yazılım jargonunda "Spagetti" kod deniliyor, yani spagetti makarna gibi karmaşık kod.
 
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz teknik aslında bir Workflow tekniği. Farklı şekillerle oluşturulabilir. Ancak orta ve üst seviye projeler için kullanımı mantıklı küçük projeler için kullanılırsa iyi ama kullanılmaması da çok önemli değil bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst