Bir parça hakkında? (Demonte FF)

kaanrevan

Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elektronik konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim. Flip flop demonte devre satın aldım paket içerisinden F harfine benzeyen 2 tane metal küçük parça çıktı. Ne olabilir acaba bu?
 
Sayın Kaanrevan
Bende uzman olmayan birisi olarak direk anlayamadım. Resim koymanız veya diğer parçalarla tarif etmeniz daha açıklayıcı olur.
Flip flop demonte kitler genelde devamlı yanıp sönen ledlerdir. İki tane kondansatör, iki tane transistör, dirençler ve iki tane led bekleriz. Transistör BC108, BC546 gibi, kondansatör de silindirik ama büyük olmayan boyutlarda olur.
Transistör üç ayaklı(tel bağlantılı) metal gibi görünen başı olan bir parçadır. Siz F ye mi benzettiniz bilmiyorum. İnternette görsel arama ile de resimlerini görebilirsiniz.
Başarılar dileriz.
 
Ben aldığım firma ile görüştüm bunun ne oldğunu sordum ama anlamadı sanırım. Bana potansiyometre hocam o dedi. Ama pot resimde bu parçaların yanında verilen değil mi? Bunun bir parçası mı diye denedim ama olmadı.

Acaba devreyi çalıştırmak için + - uçların olduğu yerler var PCB baskı devrenin üzerinde oralara mı lehimleyeceğiz ?
 
Sayın Kaanrevan
Bahsettiğiniz gibi potansiyometre(ayarlı direnç) alt kısımdaki siyah kısımları olan parçadır.
Bahsettiğiniz F lerde bağlantı için gereken iletken olsa gerek. Siz devreyi bağlantıları uygun şekilde kurarsanız bunları kullanmasanız da olur. Ama bu bağlantıların gereken yere bahsettiğiniz gibi +. eksi uçlara olabilir, takmanız beklenir.
Herkes bu biçimlerde başlar rahatlıkla çalışın, olmazsa başka denersiniz. Hazır kit yerie devre şemasından elemanları alıp da kurabilirsiniz devrenizi, sonraki aşamalarda;
Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst