Bir Otomasyoncunun yazılımı sizce ne olmalıdır ?

Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar Merhaba.ßen otomasyon teknikeriyim.2 yıldan beridir otomasyon işiyle uğraşıyorum.Firmamızda önceden Elektronik kart tamiri,invertör satış devreye alma v.s. gibi işlerle uğraşıyorduk fakat artık bugün itibariyle kararımızı değiştirdik ve yazılım işine de atılmaya karar verdik..

Teknik serviste 5 kişiydik.3 kişiye düşdük.Diğer 2 arkadaş yine özel müşterilerimizin kart ariza ve teknik servis hizmeti verirken ben yazılım işine atandım bir anda =)

Tabi ki bunun faktörü zaten PLC programlıyor olmam ve okulda pic basic pro görmemdi.Yani yabancı değildim program işine,çoktandır da aklımda idi fakat gerçekleştirme fırsatım olmamıştı.(Bu arada yaş 23
s3.gif

Patrondan da eğitim için tam destek alınca kavuştuk bir anda içimdeki sevdaya =)

Lafin özü HMI Panel programlama,Scada ve nadir de olsa pic programlama işine giriyoruz.
Benim içinen önceliklisi HMI Programlama ve Scada sistemi olacaktır..

Öğrenmeye başlamak için C++ diliyle başlıyorum..
Hem Scada içinde C++ öğrendikten sonra C# ile görsel yapabilirim diye düşündüm.

C#'dan C++ geçmek biraz tuhaf olurdu sanki diye düşündüm.

Sizce başlıkta belirtildiği gibi "Bir Otomasyoncunun Yazılım Dili Ne Olmalıdır ? "

Dipnot:C diliyle başlamak istiyordum fakat görsel bir set bulamadığımdan dolayı kararım bu 2 dil arasında kaldı..
 
Ben NET Öncesi basic ile başlamıştım. .NET çıkışının ardından C# ile çalışmaya başladım ve hala C# ile devam etmekteyim. C/C++ bilgim ise yok denecek kadar az(En azından hiçbir uygulama geliştirmedim). Dil seçimi genellikle geliştireceğin uygulamaya göre değişmekle beraber hangi ortama daha iyi adepte olabilmenle de alakalıdır. Mesela genellikle görsel uygulamalar geliştirecek isen c++ ile vakit harcamana gerek yok derim, c# ile daha zahmetsizce daha hızlı bir biçimde uygulamalar gerçekleştirbilirsin.
 
Dili HMİ sistem için öğrenmek istiyorum.Sanırım ya Visual basic yada c öğreneceğim.C++ çok derin mevzu ve pic programlama için de uygun değil sanırım...
 
Peki Visual Basic'den sonra hangi programa geçilmeli?
 
Gerçekten otomasyon camiası çok ketumdur.Birisi birşey öğrendimi onu paylaşmak kendisine çok ağır geliyor..Halbuki ben sadece yol göstermenizi istemiştim..Şu projem var yapin verin diye açılan konular daha çok ilgi görülüyor forumda..
 
Konuştuklarımız öyle geniş bir dünya ki her şeyde uzman olmak mümkün değil bunun yerine tek konuyu seçip o konuda profesyonelleşmek daha iyi. HMI dan bahsetmişken .NET basic te hazırlanılmış açık kodlu size karar vermekte yardımcı olacak bir uygulama Advanced HMI | Free Science & Engineering software downloads at SourceForge.net . Projeyi çalıştırabilmek için "MS Visual Studio" nun bilgisayarınızda kurulu olması gereklidir.
 
c++ ile başlamanı tavsiye etmem. c ile başlayabilirsin.

ayrıyeten programlamada önemli olan yazılım dili değil, algoritma geliştirebilme yeteneğindir.
 
Ben Visual Basic orta seviyede biliyorum c++ ile başlayın
 
Bence C++ görsel eğitim setlerini bulmuşsan nesneye yönelik programlamanın anlatıldığı kısıma kadar izle.
Gördüğüm kadarıyla yapısal programlama mantığı, HMI için de PLC programlama içinde yeterli oluyor.
 
Nacizane fikrim; uygulama geliştirmek için mi yoksa proje hazırlamak için mi önce buna karar verip ona göre araştırma yapmak daha doğru sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,567
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst