Bir Musluktan Akan Suyu Hesaplama

Katılım
9 Ocak 2016
Mesajlar
100
Puanları
1
Yaş
24
Değerli forum ailesi, merhabalar. Bir konuda desteklerinize, tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Başlıktan anlaşılacağı gibi bir musluktan akan suyu anlık olarak hesaplamam gerekiyor. Bu sistem için ben musluğa bağladığımız sistemin içerisine bir çark koyup çarkın bir ucuna bağladığımız mıknatıs ile hall-effect sensörü kullanarak anlık hızı ile geçen suyu bulacağım. Ama bu zannettiğimden meşakkatli gibi duruyor. Önereceğiniz başka bir sensör veya sistem var mıdır? Eğer hall-effect sensörünü kullanmak mantıklı ise nasıl yapabileceğim hakkında bir bilgisi olan var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarım ve sevgilerimle.
 
bu sensör iş görür,,,
direnç.net'i baştan sonra taradım bulamadım siz hemen bulup cevapladınız çok teşekkürler.
Peki bu nasıl bir çıkış veriyor. Yani arduino'nun analog girişine bağlayıp direkt olarak istediğim litreyi görüntüleyebilir miyim?
Birde bu sistemi ben kurmaya kalktığımda bir pervane, rotor ya da dişliye bağlı mıknatısın hall effect sensörü ile kullandığımda bunun fizik olarak hesabını nasıl yapabilirim.
 
genç arkadaşım hz google arama yaptığımda bunu verdi, sen ne için kullanacaksa ona göre bak,
https://www.google.com/search?sxsrf...sAhVGhRoKHclODtcQ7Al6BAgTEFw&biw=1366&bih=621
bizde biz hacheryde (balık kuluçkahanesi) suyu ilk önce saat + beherle ölçerdik sonra debi metre ayarı yapardık. sen manuel yapabilir misin? evet yaparsın, neler lazım: mıknatıs, mayalama enjektörü, pervane ve metal ağırlık, yapıştırıcı vb malzemeler vede en önemlisi el becerisi ve sağlam bir matematik kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst