Bir lastiğin hareketini bir nesnenin arkasından algılayabilecek sensör?

gozelahmet

Üye
Katılım
26 Şub 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
*******@**mail.com
Merhaba,
Proje şöyle, Silindirik yapıda metal bir boru içinde yine silindirik yapıda plastik bir boru bulunmaktadır.Bu silindirik boru metal boru ile silindirik boru arasına verilen hava basıncı ve vakumla beraber esneyip sıkışmaktadır.Ben burada bu silindirik borunun hareketini algılayacak bir sensör kullanmak istiyorum bu sensör plastik boruyu metal boru dışından algılayabilirse daha uygun olabilir ama metal gövdeye de monte edebiliriz tabi.

Diğer bir seçenek ise içerdeki plastik borunun sertliği belli bir süre sonra değişmektedir.Yani plastik boru bu hareketlerin sonunda belli bir süre sonra deforme olup esnekliğini yitirebiliyor ve daha sert bir yapısı oluyur.Bu sertliği algılayabilen bir sensörde kullanabilirim bildiğiniz mevcut bu işi yapan bir sensör varsa daha çok işimi görür.

Diğer bir sorumda ultrosonik sensör kullanmak ile ilgili, lastiğin sertliğini ultrosonik sensör kullanarak sistemin üst tarafından ölçebilirmiyiz?Böyle bir bilginiz varmı arkadaşlar?

Eğer kapasitif sensörü önerirseniz dışardaki metal boruyu değiştirip sert bir plastik boru da kullanabiliriz.Tabi önemli olan şekilde de görüldüğü gibi mesafe çok kısa olduğu için hassas bir sensör olması gerekmekte milimetrik mesafe değişimlerini algılama yeteneği olmalı.

Bu projede önemli olan konu benim için sensör seçimi çünkü seri üretime geçebilmek için en uygun sensörü seçebilmem lazım arkadaşlar daha önce bu işi yapan kapasitif,indüktif,manyetik, optik veya herhangi bir hareket algılayıcı yaklaşım sensörleriyle ilgilenen ve uğraşanlarınız varsa sensörlerin isimleri ve iş görürmü fikirlerinize ihtiyacım var.

Şimdiden önerileriniz ve ilginiz için teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst