Bir konu hakkında fikirlerinizi öğrenme

@Ahmet KOZLUCA bey buna benzer bir uygulama da ileride benimde karşıma çıkacak gibi. Siz anladığım kadarıyla bu konularda tecrübelisiniz. Buna benzer bir uygulamayı ben de yapmıştım Makina 2 yıldır çalışıyor şu ana kadar herhangi bir şikayet geri dönüşü olmadı ama yine de içim tam rahat değil.

Benim uygulamam da kısaca şu şekilde olacak. Rulo halindeki Alüminyum folyoyu kaselerin üzerine yapıştırıp fire tarafına saracağız. Biz genelde boşaltma tarafına avare koyuyuoruz. Fire sarma tarafına asenkron motor koyuyoruz (Motorda şimdiye kadar fren kullanmadım.). Desensiz folyo olduğu zaman fazla bir sıkıntı olmuyor. Ancak desenli folyo olduğunda desenlerin tam kaselere denk gelmesi gerekiyor. Desenlerin konumunu belirleyen çizgileri kontrast sensörü ile algılayıp sarma motorunu durduruyorum.

Size birkaç sorum olacak ve sizin önerilerinizi öğrenmek istiyorum.

1- Manyetik fren dediğiniz normal mekanik balatalı fren herhalde?

2- Boşaltma rulosunun çapını analog çıkışlı bir sensörle okumayı önermişsiniz. Bu analog çıkışlı sensöre bir örnek marka kod verebilirmisiniz?

3- Bir sonraki projede servo motor kullansam mı diye düşünüyorum, ama servo motor kullanmak bana çok fazla bir avantaj sağlamayacak gibi duruyor. Çünkü adım değeri sabit kalmayacak, sarma çapı arttıkça adım değeri düşecek. Ve zaten kontrast sensörü ile konumu belirleyeceğim. Kullanıcı da her zaman sıfır rulo takmayacak, elinde yarım olan ruloyu da takabilir. Rulo çapını baz alıp ona göre adım değerini değiştireyim desem.

Bu konu hakkında sizin tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Manyetik frenden kastım linkte mevcut çeşitli markalar var.

https://www.re-spa.com/en/dettaglio/electromagnetic-brakes-eleflex.aspx

http://www.merobel.com/en/site-Merobel-produit-12-24-magnetic-particle-brakes.html

sensörden kastım

sick um30 ultrasonic diye aratın yada leuzede lazer seçeneğide var

şahşi fikrim servo kullanmanı gerektricek bi durum yok

frenleri analog kontrol etmek için power block 2 diye bir fren kontrol modülü mevcut

http://www.merobel.com/en/site-Merobel-produit-12-29-control--sensors.html
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst