Bir günde sözcükler dilinizde dans etsin, bedeniniz sizin bildiğiniz dilde konuşsun!

d0stcan

Üye
Katılım
9 Haz 2007
Mesajlar
410
Puanları
6
Amaç :

Konuşmak... İletişimin en temel koşulu. İnsanlar arası ilişkilerin hem en yoğun olduğu hem de en zor kurulduğu bir çağda yaşıyoruz. Sağlıklı iletişim kurmaya engel olacak yüzlerce etken ile mücadele edebilmek için bir tek yolumuz var. Konuşmak... Ama sadece sözcükleri bir araya getirip cümleler kurmak değil konuşmak. Etkili, anlaşılır, dinlenir konuşmak söz konusu olan. İyi konuşan insan her zaman diğerlerinin bir adım önündedir. Bilgi çağında yaşadığımız doğru. Ancak bilgiye ulaşabilmenin kolay bir yığın yolu varken bu bilgiyi aktarabilmenin tek yolu var. Konuşmak... Rekabetin parmak izi tıpkı bir damga gibi hayatlarımızda. Kariyerimizde bir basamak çıkabilmek için harcadığımız çaba hiç de yabana atılır cinsten değil. Kimi zaman çok bilgili, anlatmak istediği konudaki her türlü donanıma sahip insanların dinlenmediği bir arena iş yaşamı. Dinlenenler, bilgiyi ilgi çekici kılıp konuşmasında dans ettirenler oluyor.



Guinnes Rekorlar Kitabına göre dünyanın en büyük korkusu kabul edilen topluluk önünde konuşma korkusunu yenip, dinlenir bir konuşmacı olmanın keyfini yaşamak sanıldığı kadar zor değil. Bir takım temel özellikleri konuşmacı kimliğimizle özdeşleştirdiğimiz zaman ilgiyle ve merakla izlenen yönetici olmayla aramızda hiçbir engel kalmadığını görürüz.



İletişim, insanlar arasındaki en temel ilişkinin adı. Dünyaya gözümüzü açtığımız ilk andan, son nefesimize kadar farkında olarak ya da olmayarak yaşadığımız bir süreç. İletişimin gerçek anlamını kavrar, etkili dinleme ve empatiyi ilişkilerimizle hayata geçirebilirsek başarının sihirli anahtarına sahip olmuş oluruz. Beden dilinin gizli şifrelerini de çözdüğümüz zaman; mutlu insan ve başarılı yönetici kimliği ile kişiliğimiz bütünleşir.



Bu eğitimin temel amacı; doğru Türkçe konuşan, etkin iletişimi beden dilini etkili kullanarak sağlayan yöneticilere aydınlık bir yol açmak, kendi ışıklarının farkına varacakları keyifli bir mola vermelerini sağlamaktır.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst