Bir elektronik cihazının arıza tesbitini yapabilmem için neleri bilmem gerekli?

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selamlar Arkadaşlar. Sizlerden çok ama çok rica ediyorum yardımcı olmanız için.
Elime aldığım bir elektronik kartının arızasını tespit edebilmem için neleri bilmem gerekiyor?
İnternette bulunan hangi dökümanları okumalıyım? Tamir edebilecek yeterli bilgiye nasıl ulaşabilirim? Bulunduğum yerde tamir kursu yok malesef o yüzden kendim öğrenmem lazım. Hangi yolu izlemem gerekiyor?
 
Eğer başlangıç seviyesinde elektronik bilginiz varsa, bir elektronik tamircisinin yannına girerek basamakları tırmanmaya başlayabileceğinizi düşünüyorum.
 
eğer genel bir tamir diyorsanız tüm devre elemanlarını ve fonksiyonlarını tam olarak tanımlamanız gerekir...

ama tamir etmede en hızlı ve kolay yöntem referans almak , yani sağlam bir kart ile arızalı kartı takip ederek kıyaslama...

ve arkadaşın da bahsettiği gibi en iyisi merdivenin başına giderek ilk basamaktan başlamak...
 
Son düzenleme:
ben ilk önce karta elle bir bakarım kırık çatlak patlak şişmiş malzeme varmı bazı kartlara enerji veremezsin ama bazılarına verirsin bunda da ısınan kokan varmı bakarsın soğuk lehim olma ihtimallerine bakarsın sonra kartın arıza durumuna göre kısım kısım ölçme işlemlerine başlarsın örneğin kart enerji verdiliği halde çalışmıyor besleme devresinden başlyarak karta kartın üzerindeki beslemedeki diyot filtre kondansatörler regülatörler v.b malzemeleri ölçersin kontrol edersin gibi yolları izliyorum.Endüstriyel kart tamircileri V/I test cihazlarıyla karekterislik eğrileriyle kolayca arızaları bulabiliyor ama cihazlar maliyetlidir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst