Bir CNC daha

EmreAKTAS

Üye
Katılım
16 Mar 2012
Mesajlar
84
Puanları
1
Selamun aleyküm
Değerli abilerim kardeşlerim bildiğiniz üzere bir cnc yaptım ve başarılı oldum çalıştırdım yakın zaman içinde fotograflarını yüklicem bu makinemi başarabilirmiyim diye yapmıştım oldu şimdi sıra asıl istediğim cncyi yapma vaktinin geldiğini düşünüyorum bu cncye biraz fazla para harcıcam amacım kapı ve kasa işlemek yanlız gerek spinle motor gerek step gerek sürücüler yüksek kaliteli olmalı bir link vericek olursam MORBİDELLİ CNC Kapı ve Kapak İşleme - YouTube yani makinemiz bu kadar hızlı ve kesimde bu kadar rahat olmalı bunlar ihtiyaç duyucağım parçalar nelerdir yardımcı olursanız çok sevinirim hepinizden allah razı olsun
 
çırak olmadan kalfa kalfa olmadan usta olamassın ne kadar araştırsamda sormam gerek diye düşünüyorum mesela daha önce spindle motor kullanmadım 1 seferde 5 cm hangi spinle ile kesebilirim ? o kadar hız ve tork için hangi stepleri kullanmalıyım gibi sorular gökhan abicim.
 
İlk önce yapmak istediğin router ın ne büyüklükte olacağı önemli. Kapı kasa dediğine göre en az 300cmx 200cm den aşağı olmayacaktır her halde. Böyle bir router u çalıştırmak için gerekli step motor ,sürücü ve spindelin mutlaka güçlü olmalı mekanik aksamı da ona göre olmalı.step motorların 8Nm ,sürücün ona göre spindle 2,5 Kw ,mekanik içinde raylı mil ve taşıyıcı kullanmanı tavsiye ederim. Yalnız iyi düşün kendinde bu makinayı yapabilecek kadar deneyimim oldu diyorsan gir derim.Çünkü antalyada bir müddet bulundum , o zamanlar istediğim malzemeleri bulmakta güçlük çekiyordum.Şimdi nasıl bilmiyorum.
 
evet abi antalyadayım zaten antalyadan istediğim malzemeyi bulamıyorum daha önce de bursa ve istanbuldan almıştım malzemeleri dediğin gibi 200*300 gibi bi ölçü olucak abi tahmin ediyorum ki 15 bin gibi bi rakam gidicek
 
emre kardeşim bende antalyadayım yaptığım deneme cnc mi görmüşsündür yokluklarla neler yapıyoruz :D şaka bir yana birbirimize yardımcı olabiliriz..
 
abi mutlu olurum çok sevinirim. malesef antalya mil olsun motorlar olsun kart sürücü hiç birşey yok bu memlekette mahrumiyette yaşıyoruz malesef
 
emre kardesim,
soyledigimi yanlis anlama sakin. ne sitem ne de baska bir amacla degil.
bu sorular ucu acik sorular. oyle 2 satir sorunu okuyup steplerin su olsun spindle bu olsun diyemeyiz. en azindan ben demem. ihtiyaci istegi butceyi ak mi kara mi bilmeden konusulmaz. bu destekten cok kostek olmaktir. en azindan benim icin oyledir.
ihtiyac duyman halinde soylememe gerek yok ne zaman istersen ulasirsin biliyorsun. vakti gelince acizane fikir telakkisinde bulunuruz elbet kardesimize:)
 
Abi allah razı olsun inan istanbula ilk geldiğimde arıyacağm ilk kişi sensin abi makine için 15 bin gibi bi rakam harcamayı düşünüyorum belki 20 de harcıyabilirim yani nakiti bu sefer çok kısmayı düşünmüyorum ama şuan araştırmasını yapıp aklımda bitirince başlıyıcam Tornacı bi abim var bütün malzemeleri alıp dükkanına yıkıcam proje listesiyle veicem o yapıcak ben elektronik kısmı ile ilgilenicem şase dahil 15 000 gibi harcıyabilirm not: şase maliyetim piyasaya göre düşük oluyo metal işleri yapan 2 müşterim var antalya sanayinin en büyükleri.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst