Bir amfiden bass ses almak?

usaglam

Üye
Katılım
3 Tem 2019
Mesajlar
33
Puanları
1
tda2030a entegreli 18w mono hazır amfi kartım var.amfim sıkıntısız çalışıyor ancak ben buna subwoofer bağlamak istiyorum.ancak bağladığımda ses yine normal hoparlörlere göre boğuk ve baslı geliyor (subwoofer hoparlörü olmasından kaynaklı) ama şarkılarda güm güm diye vurmuyor.multimedia ses sistemlerindeki subwooferlar evi titretirken benimkisi sadece baş ağrıtıyor.ben bu amfiyi subwoofer amfisi yapmam için ne yapmalıyım? internette biraz bakındığımda bobin filan demişler.elimde zamanında çinden ince lehim teli diye getirttiğim ama lehim teli olmadığını sonradan anladığım aşağıdaki şeyden 5 adet var.

-scrape-paint-directly-welded-Copper.jpg_220x220xz.jpg
-scrape-paint-directly-welded-Copper.jpg_220x220xz.jpg


aslında çok bişey beklemiyorum zaten subwoofer gayet küçük logitech s200 ses sisteminin amfisi yandığı için ondan sökmüştüm.ama bassı biraz hissetmek istiyorum.sizce yukarıdaki şey işime yarar mı? çakmakla ısıtınca emayesi eriyor ama çok ısıtırsanız içindeki telde eriyor.ve gayet ince.
 
Bass frekanslar yükseldikçe uğultu olarak karşımıza çıkarlar.
Gerçekte istenilen 30-50Hz arası bass bileşenleri elde edebilmenin ilk kriteri hoparlördür.
Bahsetmiş olduğun ampline rezonans frekansı 30-35Hz olan bir hoparlör bağlarsan doyurucu ve tatminkar bass elde edebilirsin.

Aynı şekilde bu bass lineeritesini sağlamak için amplinin bu frekansları doğru şekilde yükseltmesi gerekmektedir. Eğer bu frekanslarda amplin yeterli yükseltme yapamıyorsa, teknik olarak bazı elemanları değiştirip doğru bir tasarım değerlerini uygulayabilmelisin.
 
teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,816
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst