Bir alıcı üç ayrı besleme transfer devresi

Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
44
slm arkadaslar sistemde bir ups mevcut sistem trifaze ups monofaze ups kısmen blümleri besliyor fakat ups giriş beslsmesine baglı faz gittiginde sorun oluyr ben bir transfer devresi yapmak istiyorum R fazı kesilince S fazından S fazı kesilince T fazından beslenecek bununla ilgili kumanda devresine ihtiyacım var şimdiden paylaşımlarınız için tesekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ups firmalarında bu işi yapan elektronik kartlar mevcut bildiğim kadarıyla, kumanda ile yapmak hem çok maliyetli hemde pek verimli olacağını zannetmiyorum. Ups inin firmasını arayıp bu konuda destek istemen en güzeli olur, cihazın içine entegre ediyorlar bildiğim kadarıyla!
 
ups ler konusunda pek bilgim yok ama sistemdeki trifaze upsin 1 fazının gitmeside bir sakınca oluşturmaz mı.bence o ups in önüne bir faz koruma rölesi takılmalı.monofaze ups lerin farklı fazlarda oldugunu var sayıyorum(yükleri dengelemek gerekir).ben ups fazının biri gitmiş diğer fazdan besleyelim demek yanlış.saygılar
 
Trifaze giriş monofaze çıkış ups lerin amacı faz kesilmelerinde şarzda kalmaları, şimdi senin amacın; tesisteki monofaze bir ups i faz kesilmelerine karşı şarzda tutmak değilmi?
 
evet arkadaslar ups monofaze giriş monofaze çıkış amacım ups gelen faz kesildiginde diger faz üzerinden sarjı saglamak ikinci faz kesiildiginde üçüncü den şarj etmek aradıgım devre üç ayrı hatla transfer yapmak istiyorum
 
Arkadaşım senin ups bozuk galiba enerji gidince ups kapanıyorsa. R fazı kesilince S fazına geçeceksin; Peki 3faz birden kesilince nereye geçeceksin.
 
Şu an şema için vaktim yok ama sorunu şöyle çözebilirsin.

1- Her üç fazın var ve sağlıklı olduğunu teyid eden faz nötr arası bağlanan 3 adet yardımcı röle kullanacaksın, bunlara Ry, Sy, Ty diyelim.(Bu düşük gerilim rölesi de olabilir ve daha sağlıklıdır ama yardımcı rölede işini görür.)
2- R, S, T fazları için 3 adet yeterli anma akımında kontaktörün olacak. Bunlara da Rk, Sk, Tk diyelim.
3- Rk, Rk, Sk kontaktör çıkışları birleştirilerek UPS beslemesi olarak kullanılacak.
4- Rk girişine R fazı, Sk girişine S fazı, Tk girişine T fazı verilecek.
5- Rk kontaktörü R fazı ile beslenen kumanda devresine, Sk kontaktörü S fazı ile beslenen kumanda devresine, Tk kontaktörü T fazı ile beslenen kumanda devresine sahip olacak.
6- Rk kontaktörü Ry rölesi çekili ise çalışacak ve UPS R fazından beslenecek.
7- Sk kontaktörü Ry rölesi çekili değilse çalışacak ve UPS S fazından beslenecek.
8- Tk kontaktörü Ry rölesi çekili değilse VE Sy rölesi çekili değilse çalışacak ve UPS T fazından beslenecek.
9- Rk, Sk, Tk arasında kilitleme yaparak eşzamanlı çekmelerini de engellersen danırım devre istediğin gibi olur.

Kolay gelsin.
 
işte sana şema bu işini görür kolay gelsin k1 k2 k3 kontaktörlerinin çıkışlarının birleştirip ups girişine verebilirsin
 
dupisk kardesim ilgilendigin için çok tesekkür edrim dostum ama piyasadaki zaman rölelerinin kontakları kapalı açık ayrı ayrı olarak bulunmuyor bir kontak var enversör çalışıyor bu devreyi bu zaman röleleri ile yapmam mümkün degil yinede tesekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst