Binde 2 İle Reaktif Cezası Olur Mu?

xblue

Üye
Katılım
7 Ara 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba
çalıştığım şirkette temmuz faturası için sayaç 30 temmuzda okundu.Oranlara göre binde 2 ile reaktife girdiğimiz için 3 bin ytl ceza faturaya yansımış. Yüzde 20 orananın da bir tolerans yada yapılabilecek bişey varmı?Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
Kolay gelsin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1-hocam sımdı hazıran ayındakı durumunuz hakkında bılgı vermenız gerekmektedır.
2-sozlesme gucunuze gore acaba hangi yuzdelık durumdasınız
3-su anda sıstemınızde kullandıgınız reaktıf guc kontrol rolesının marka vede modeli nedir
4-son bır ay ıcerısınde sıstemınızdekı kondansatorlerın vede kondansator kontaktorlerınızın bakımını yaptırdınızmı
5- son 1 ay ıcerısınde sısteme ılave edılen bır makına vede techızat oldumu acaba

sımdı sız bu sorularımın cevabını bana verırsenız ben sıze yardımcı olmaya calısagım.
 
xblue kardesim binde 2 demişsin reaktif oranın ama burda şunu unutmayalım senin kapasitif oranın kaç
büyük ihtimalle sen kapasitiften ceza yemişin dir. bunun la ilgili acıklama yaparsanız daha rahat yardmcı olabiriz
 
öncelikle kusura bakmayın durumu eksik izah ettim heralde.
sorun şu sınır reaktif sınır %20 biz ise temmuz ayında %20,2 yani rekatif/aktif 0.202 olarak gerçekleşti.
benim demek isteğim sınır aşımı 0,002 olduğu ve ayın 31 çektiği halde 30 unda okumuş olmalarından dolayı bir itiraz olabilir mi
teşekkürler
 
20,000 da ceza yazılır. Ben yaptığım programlarda yada kontrollerde 19.66666... dan sonrasını ceza kabul ederim. Buna göre tedbir almaya çalışırım. Eskiden aklımda kalan bir konu var faturalandırma sırasında çapran ile çarpıldıktan sonra 3 ile çarpılıp yüzde hesaplanıyordu. Lotus programları döneminden böyle biş şey aklımda kalmış. Faturada görülmese de virgülden sonrasını doğru yuvarlamak için sanırım. Neyse aklımda kalmış işte. Bende tedbir olsun diye 19.6... kabul ettim ne olur ne olmaz.

Böyle bir olayla karşılaşmamak temennimiz takip işinin önemi ortaya çıkıyor. Bu amaçlı programlar sitede bol miktarda var.

İtiraz edilebilecek tek şey kritik durumda TEDAŞ yetkilisi sayaçları erken okumaya geldiyse ay sonunda gelmesi istemek olabilir. Bu zamanda % 20 nin altına indirilebilirse ne ala Bunun dışında yapılacaklar ahlaki olmayan yollara başvurmak olur. Sizin ödeyeceğiniz..... ytl devletin kasasına girecek ... ytl olacaktır.
 
Arkadaşların görüşlerine bende katılıyorum.Endeksin erken okunması konusunda da yapacak bir şey yok.Sayaç bilgileri el terminaline veya bilgisayara girildiğinde binde 1 bile olsa ceza hesaplar.Tahakkuk etmeden önce ilgililer insiyatif kullanabilirdi,şimdi onlarında elinden bir şey gelmez.Sayın edremit'in de belirttiği gibi takibin toleranslı yapılması lazım.
 
Matematiğin katı kuralı:
0,202>0,200=Reaktif tarife hesaplanır
 
xblue ' Alıntı:
öncelikle kusura bakmayın durumu eksik izah ettim heralde.
sorun şu sınır reaktif sınır %20 biz ise temmuz ayında %20,2 yani rekatif/aktif 0.202 olarak gerçekleşti.
benim demek isteğim sınır aşımı 0,002 olduğu ve ayın 31 çektiği halde 30 unda okumuş olmalarından dolayı bir itiraz olabilir mi
teşekkürler

arkadasım sınır asımını bu ayda yasayabılırsın onun ıcın sıstemıne bır Bakım uygulasan ıyı olur derım
 
Slm arkadaŞim olurmu olur anlataym,bende yenİ baŞlamiŞtim komp İŞİne bİr mÜŞterİ kontrÖlÜne gİttİm sayaÇta aktİf 120000 reaktİf end.11250 gÖrdÜm hesaba gÖre yÜzde11 cok gÜzel abİ devam et dedİm bİr kaÇ gÜn sonra adam faturaİle geldİ cok fazla ceza nasil olr derken tecrbesİzlİĞİmİ fark ettİm bİr Öncekİ faturayi İstedİm dank ett İ Öncekİ fatura 91300 aktİf 1100 reaktİf.end.adam bİr ayda yÜzde yÜz cezaya gİrmİŞ toplamda oranlar doĞru ama fatura dÖnemİ İtİbarİ İle cezada sİz sİz olun mÜŞterİnİn bİr ay Öncekİ faturasini gÖrmeden yorum yapmayin anlatana kadar akla karayi setİm..saygilarimla
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst