Binbaşı'nın Müzik Köşesi

Bunu paylaşırken enerji israfı yönüyle pek düşünmemiştim, değerli üstadım; bazen show sergileyip çok beğeni almak için insanların enerji tasarrufunu hiç düşünemedikleri de mutlaka malumunuzdur. Yılbaşı kutlamalarında örneğin abartıya kaçan çok aşırı Noel ağaçlarının ışıklandırmasındaki enerji maliyetleri gibi. Örnekler artırılarak daha da çoğaltılabilir elbette. Evet, bu konudaki kişisel eleştirinizde yerden göğe kadar ve son derecede haklısınız. Kolay gelsin.
insanları keklemek için yapılan her şey israf. şimdi araçlarda start-stop olayı var, neymiş ışıklarda enerji-yakıt tasarrufuymuş. merak eden araştırsın, ben anlatmayacağım. noel ışıkları filan, yılda bilmem kaç tane bilmem neler günü alışverişleri, black friday alışverişleri tamamen kapitale hizmet eden emperyal türevler.
ulan karına sevgiline hediye/ çiçek alacaksan aklına geldiğinde al kadın mutlu olsun. illa bir gün olmasın. anneni hatırlayacaksan yıl 365 gün. mezarlıklara çiçek götüreceğine, o çiçeği yaşarken götür mutlu et. robotlara değil, robotlaşmaya karşıyım. çalışan insanları ekmeğinden eden robotlara karşıyım. bilmem anlatabildim mi?
dans eden bir robotu seyredeceğime (ki kesinlikle bana zevk vermiyor) eğlenen, dalaşan kedi köpeği izlerim daha çok mutlu olurum.

Tamamdır üstadım, buradan verilen mesajı net olarak aldım ; özetle emperyalizle insanları, dünya ülkelerini köleleştirmeye, bir şeylere, özellikle yabancı markalara bağımlı kılmaya hayır, ama otomasyona, robotik fabrika üretimine ise her zaman evet! Bu robotik hizmetler olmazsa, örneğin milli elektrikli aracımız olan TOGG'u fabrikadan salt işçi emeğiyle, robotikleşmesiz (otomasyonsuz) çıkarmak çok daha zor (Gerçi Devrim'i böyle el emeğiyle imal ettik ve üretimden çıkardık ama deposuna benzini çok az koyduğumuz için provokasyonların hedefi olup üretimini mecburen iptal etik) olurdu. Otomasyonsuz üretim şekli şüphesiz daha çok zaman harcayan, ayni zamanda çağın gerisinde kalan bir üretim şekli olurdu, robotikleşme, otomasyonlu olanı ise yeni çağın bir gerekliliğidir.

Kara cuma (Black Friday) ise tüm tüketiciler için hazırlanmış bir alışveriş tuzağıdır, elde kalan malların kolayca pazarlanması amaçlı olan bir pazarlama veya kolay satış yoludur, kıvrak stratejisidir, çok faklı bir gün de değildi, öyle günlere itibar etmek hiç bir zaman aklımdan bile geçmez benim. Ay, gün, dakika olarak bu indirimin özellikle üstüne basılarak belirtilmesi ise tüketicileri daha çok telaşlandırıp veya heyecanlandıran satış stratejisinin başka bir ayağıdır. Kolay gelsin.

Tamamdır üstadım, buradan verilen mesajı net olarak aldım ; özetle emperyalizle insanları, dünya ülkelerini köleleştirmeye, bir şeylere, özellikle yabancı markalara bağımlı kılmaya hayır, ama otomasyona, robotik fabrika üretimine ise her zaman evet! Bu robotik hizmetler olmazsa, örneğin milli elektrikli aracımız olan TOGG'u fabrikadan salt işçi emeğiyle, robotikleşmesiz (otomasyonsuz) çıkarmak çok daha zor (Gerçi Devrim'i böyle el emeğiyle imal ettik ve üretimden çıkardık ama deposuna benzini çok az koyduğumuz için provokasyonların hedefi olup üretimini mecburen iptal etik) olurdu. Otomasyonsuz üretim şekli şüphesiz daha çok zaman harcayan, ayni zamanda çağın gerisinde kalan bir üretim şekli olurdu, robotikleşme, otomasyonlu olanı ise yeni çağın bir gerekliliğidir.

Kara cuma (Black Friday) ise tüm tüketiciler için hazırlanmış bir alışveriş tuzağıdır, elde kalan malların kolayca pazarlanması amaçlı olan bir pazarlama veya kolay satış yoludur, kıvrak stratejisidir, çok faklı bir gün de değildi, öyle günlere itibar etmek hiç bir zaman aklımdan bile geçmez benim. Ay, gün, dakika olarak bu indirimin özellikle üstüne basılarak belirtilmesi ise tüketicileri daha çok telaşlandırıp veya heyecanlandıran satış stratejisinin başka bir ayağıdır. Kolay gelsin.
togg hala ülkemizde mi üretiliyor ben inanmıyorum. tamamen kişisel görüşümdür kimseyi bağlamaz. diğer taraftan ilk otomobilimiz devrim için hiç bir şey demiyorum. başarısızlığı için her şey yapıldı. kimler diye sormayın. bunun yanında köy enstitüleri neden kapatıldı diye de araştırın demiyorum ve hatta ülkemizin ilk roketini yapan kimdir diye de sormuyorum. (kirkor divarcı, lanet olsun ermeni asıllı bir Türk vatandaşı. bizlerden daha Türk. hani mimar sinan gibi(çaktırma o da ermeniydi) daha Türk vatandaşı olup ta başka alt kimlikler sahip tanıdıklarımı söylemiyorum. rum, ermeni ve haliyle iseviler. beni seven rum aşkım ise bir fahişeydi. hiç değilse ruhunu satmıyordu.) ama çok severiz insanları etiketlemeyi. içim çok dolu...
şimdi birileri asılan bir başbakanı kahraman ilan ettiler verdiği zararları da hasır altı. kimlerin köpeği olduklarını herkes biliyor. tarih okumayı bilmiyoruz velhasıl kelam.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri