Binaya yüksek voltaj sorunu

eminist

Üye
Katılım
14 Mar 2018
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
29
Hayirli günler bizim binada butun dairelerde yüksek voltaj sıkıntısı var geçen günlerde kombi vs elektrik aletleri yandı.Aradık enerji firmasını geldi baktılar bina ana sigortasinda kablolarda vs bişey bulamadilar normal gozukuyor hersey.trafodan binaya gelen yer altindaki kabloda ek yerinde sıkıntı varmis neye kazdilar yeni ek yaptilar duzeldi(2 hafta once).Aynişey dün aksam tekrar oldu lambalar bi sönuk bi parlak yaninca hemen sigortalari kapattik.(Bu sıkınti her zmn olmutor gun icinde birkac kere)Tekrar enerji firmasini aradik bi sikinti bulamadilar sadece trafoya ve bina ana sigortasina baktilar.Bina ic tesisatinda olabilir dediler elektrikci cagirdik oda bisey bulamadi,ek yapilanyerde sikinti vardir dedi.Bizim ne yapmamiz lazim şimdi sorun neden olabilir,yardimci olursaniz sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sorun binadaki herkeste varsa binaya gelen nötr hattında kopukluk yada gevşeklik olursa cihazlar aşırı voltaja maruz kalabilir. Ekli yer nötr mü bilmiyorum ama ekli yer, nötr ve mümkünse kablonun geri kalanının gözden geçirilmesi uygun olur
 
ekte sıkıntı varmış diyorsunuz . yapıldı düzeldi diyorsunuz
bence kablo içten içten yanıyor buat eki yapılırken kablo yanıktır tam ileriye doğru kızıılıp bakılmamış ek yapılmıştır veya ilerisinde ikinci bir arıza vardır . kazık çakılmıştır kabloya temas vardır vs gibi . su halleder
yakında patlak verir yine .
 
Kaç kere gelip baktilar sonuç ayni enerji firmasi ariza bulamiyor aletle olcuyorlar bina ana sigortasindan degerler normal ,trafodan bakiyorlar normal ,binaya gelen kablolarda sikinti yok diyorlar , ek yaptiniz orada olablr dedik oradada sikinti yok diyorlar,iç tesisata baktirin dediler elektrikci çagirdik oda sorun bütun dairelerde olduğu için binaya gelen ana kablodandir diyor çözemedik sorunu hala.
 
Probleminiz Şebeke veya bina enerji giriş-dağitım tarafında nötr sorunu varlığına işaret etmektedir.
İncelemelerde bir şey bulunamıyor olmasına karşın ilerleyen süreçte arıza kendini belli edecek hale gelecektir. Bu süre içinde maddi zarar görmemek için dairenize sayaçtan sonra "Gerilim Koruma Rolesi" taktırmanızı öneririm.
 
yeraltı kablosu ile binanın besleniyor .
bulamadılarsa biraz daha teknoloji kullansınlar
yeraltı arıza tesbit aracını getirsinler
izolasyon testi ve kabloya darbe versinler arızanın yerini tesbit etsinler .
hiç elektrik kesintisi olmuyor mu ?

yüksek voltajdan cihazlar yandı diyorsunuz bu durumda bağlı olduğunuz enerji firmasına dilekçe verin , bu gibi hallerde arıza bildiminizi yapmayı unutmayın .
 
Dün geldiler bina ana sigortasindan ölçtuler yine normal degerler sonra bi kabloyu degistirdiler ana sigortaya giren fazla nötrü galiba bide boyle deneyin dediler.Bi soru daha sorayım ,bu duzensiz voltaj sıkıntısı her zaman olmuyor gün içinde genelde akşam oluyor yani herkesin en cok cihaz caliştirdigi zaman,acaba iç tesisattaki bir sorun ornegin bi dairedeki bi sorun butun binayi etkiler mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst