Binamızda musluklarda ve kalorifer peteklerinde elektrik var 60 dairelik bir site 3 blok halinde hemen hemen her dairede var

Ben kendimde elektrikçiyim ama bu çok farklı birşey ölçü aleti ile ölçülmüyo kondansötör şoku gibi bir anlık size video atcam binada temel topraklama olmadığından yaparmı
Hidrafor var
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kondansator şoku gibi ise sorununuz statik elektriktir. Sorunuzda metal kapilardada yasandigini yazmistiniz buda sorunun statik elektrikten kaynaklandigina isarettir. Emin degilim ama binaya yapilan isi izolasyonu ayni zamanda elektriksel izolasyonda yaptigini dusunuyorum. Bu anlamda bir nevi kapasitor gibi davranma egilimi olurmu diye dusunuyorum. Her zaman degilde hava sartlarinin degismesi ruzgarli havalarda bu durum olusabilir. Bu yazim fikir vermek icindir.
 
Selam sanırım birisi topraklamayı kalorifer borusuna bağlamış ve makinesinde kaçak var kasıtlı yapmış ta olabilir. Çözüm yolu şu. Bir kişi sürekli kontrol kalemi ile kalorifere bakarken diğeri de telefonla irtibat halinde tüm dairelerin sıra ile sigortasını indirecek tek tek bakacak. Yada hangi cihazın sigortası inince kaçak kesiliyorsa arıza yada sorun çemberi daraltılmış olacak. Kolay gelsin.
 
Bina merkezi sistem kaloriferli olduğu için bu kaçak kalorifer sisteminde olmasın.
Oradan su-boru vasıtasıyla her yere yayılıyor olabilir.(pompadan,kazan helezon motorlarından vs.)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst