Binalar arası Anons Sistemi

maviturna

Üye
Katılım
3 Haz 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
55
Arkadaşlar bir öğrenci yurdu için Anons sistemi modifiye etmem lazım bina güvenlik ve 4 bloktan oluşuyor bloklar 4 er katlı güvenlikten anons sistemi çalışıyor benim yapmak istediğim her bloğa ayrı ayrı anans yapabilmek mesela a blok ta kalan öğrenciye sadece a blok anonsu yapmak fikirlerinizi alabilirmiyim
 
Merhaba. 4 kanallı bir amfiyi kullanmanız ve her bloğa dağıtımda ses (Empedansını değiştiren ; alçaltıp, yükselten) transformatörler (Aradaki amfi çıkışındaki ses kablosu iletiminin en başında ve en sonunda) hoparlörlerden önce bu trafoları kullanmanız gerekir. Bu şekilde amfideki 4 ayrı kanala, 4 ayrı mikrofonu, birbirinden ve bu hat sonundaki blokta yer alan paralel bağlı hoparlörlere (Amfi çıkışında ses çıkışı empedansını yükselten) hat (ses) trafoları kullanıp, iletim hattından sonra, binada yer alan bu hop.'lerden önce, empedanslarını ayrı ayrı, tekrar hoparlör çalışma empedansına kadar düşüren hat (ses) trafolarıyla, 4 ayrı kanaldan, birbirlerinden bağımsız olarak anons çağrılarını yapabilirsiniz.

MEB' lığının Elektronik 1.kısmında (Basılı bir kitabında) bunların örnek devre şemaları mevcuttur. Aşağıda bu hop.'lerin hat trafosundan sonra paralel veya seri (empedans uydurmak için) tek kanal çıkışlı bir amfiyle yapılan bağlantı örnekleri yer alıyor. 4 ayrı kanallı bir amfi çıkışı için ise; bunların 4 ayrı kanaldan ayrı ayrı çıkışını uygulamaya geçirmiş olacaksınız, biraz daha farklı olarak. Kolay gelsin.

3757tarama0002.jpg

3791tarama0003.jpg

7456tarama0004.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,634
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst