Bina proje tadilatı

Merhaba

Dayını sıkıştırma ama takip et !!!
Nasıl olsa müteahhit ayağına gelecek .
Diğer hissedarların dayıları yok mu ?
Anlıyacağınız sistem böyle halle gelmiş . Sistem şimdi doğrumu sizce .
Balık başta kokmuş .

Bir anımı anlatayım . internet üzerinden alış veriş yaptım . ürün gönderilmedi , baktım internete batacakmış söylentileri var , mesaj gönderiyorum cevap yok , ben biraz takıntılı kişiyim pire için yorğanı yakarım . Bakın para gitti gidecek bankayı aradım , firma iade onayı vermesi gerekir hiç bir şey yapamayız , iflas başvurusu yaparsa sıra size geilnce paranızı geri alırsınız gibi cümle kullandı . soğuk suyu hazırladım , neyse internetten firma sahibi buldum ben firmanın hissesini devrettim benim bu firma ile alakam yok dedi ( mesaj yazışmaları ) ,
AHLAH bir yol gösterdi internetten whois ( kim o ) ile firma internet adını arattırdım . ne göreyim firmanın adına değil kendi adına domain( alan adı ) almış . Hissedarlarına da kazık atmış .
Bende avukat gibi bir yazı yazdım . who is kayıtlarında sizin isminiz geçiyor , sizi mahkemeye veriyorum mesajı geçince firmadan mesaj geldi bu manyakla uğraşılmaz dedi herhalde bir hafta sonra paranız bankanıza iade edilecektir mesajı geldi , tekrar mesaj gönderdim şu anda sisteme geçmesse suç duyurusu yapılacaktır deyince bankamın internet yerine girdim para geri aide edilmiş ne hız varmış , Eğer forumlar vs gibi şu adreste bulunmaktadır diye yazsan mağdurlar o yeri tavan ederlerdi !!!
AHLAH hayırlısı ile bir yol gösterecektir . Önce inanç ve sağlık hayırlısı diyelim !!!

Eğer dayın müsade ediyorsa , müteahhit belediyedeki adamı dayını tanıyorsa , ismini biliyorsa telefon ile görüştür .
Veya numaradan iletişim kurur gibi yap , ismi geçsin , müteahhitte haber gider , kazmayı taş vuruyorsun
dikkat et der . ( varsayım )

Kat irtifaklı tapu var , şu kat - şu daire diyor , tapuda işlem yapılırken binanın projesine baktınız mı doğru yerimi satın aldınız , gelenlikle yıllar sonra çıkıyor ,bir bakmışınız yan komşunun evi sizin sizin ki de onun ,
müteahhit numaralamayı önden veya arkadan başlamış .
Bodrum 2 / bodrum 1 / zemin / 1 .kat / 2.kat / 3. kat vs gibi piyesli daire ( çatı katı daire ) gibi
Hisselerin kontrolu ,bina yönetmeliği . vs gibi hayvan giremez , vs gibi .
Satın alırken kontrol yapıp satın mı ? aldınız .
Yan yana ibinalar yapmış olsun , numarasına veya bloğuna bakmassan başka daireyi satın almış olursun .
Tapu işlemleri ve vekaletin önemi !!!

Kolay Gelsin .Sağlıcakla Kalın .
 
Son düzenleme:
tapu kat irtifaklı binanın projesine baktım dairem doğru müteahhit çok sıkıştırıyor acele ediyor suçluluk pisikolojisi herhalde genelde yan kesiciler hırsızlar kapkaççılar üç kağatçıların kullandığı sistem.
diğer hissedarlar pek ilgilenmiyor illaki tanıdığı olan vardır kimisi sığınakla ilgilenmiyor bana imzalama diyen birisi bile imzalamış şu an yarısı imza atmış sanırsam ama müteahhit sadece sen kaldın diyor
onun derdi sığınağı daire yapıp satmak belkide iskan bile almaz
 
Merhaba

Kabul etmiyorsanız .
Dİğer hissedarların tümü vekaleti kabul ederlerse , sizde her koyun kendi bacağından asılır diyeceksiniz .
Kendinize bakacaksınız .
Müteahhitti yok farz edeceksimiz . Normal şekilde eskisi gibi dertsiz !!! oluruna bırakabilirsiniz .
Yüz göz olmayacaksınız, avukatınıza yönlendireceksiniz .
Numaradan tapuya gidin tapudaki müteahhitin adamına dairemi satacağım bilği verirmisiniz hani vekalet için gelmişlerdi vs gibi deyin müteahhite haber uçacaktır ( varsayım )
Bina sakinlerine satacağım burayı diye söylentisi inandırıcı .
Müteahhitin olduğu , adamının olduğu ve bina sakinlerinin olduğu zaman palavradan satın alacak ( arkadaş vs gbi ) müşterinin daireyi dolaşma vs gibi .

Satılık ilanı numaradan , sahibinden vs gibi maksat müteahhiti hissenin karşılığını ( bedelini ) vermeden islem yapamacağını anlaması !!!
İsteyerek olmasada , ne yollara sokuyorlar durumu !!!
Bu devir bir başka devir .

Buradan dairenizden başka ikamet edeceğiniz yer var mı taşınacak .
Elektrik ,su abonelikler müteahhittin üzerinde olduğu için kestirebilir . ( Şantiye )
İskan alınmadı oturma izni yok diye şikayetci olabilir o zaman hissedarlar neler yapılabileceğini anlamış olurlar . Avukatınıza danışınız ferdi dava ( iskan ) açma durumu .

Bir dairesi kirada olması sizin avantajınıza elektrik , su , d.gazı kestirirse şikayet müteahhite de yansımış olacak ama bunada çözüm yolu bulur , almış olduğu kirayı geri verir boş daire konumana getirir .Kiracı ile anlaşır .
Gene kabak hissedarların ( sizlerin ) başına patlar .

En son sizden vekaletin geleceğinin psikolojik baskı vermeniz , kısmen koz sizin elinizde olacak o yüzden çok iyi kullanmanız gerekecek
Daireyi emsal değerde satabilirsiniz veya hisse karşılığı yarım daire bedeli isteyebilirsiniz !!! yaptırımlar devreye alınması vs gibi .
İşinize gelirse !!! bir yandan da dayı devrede olması .
Karalı olmanız gerekli ya var ya yok ikisi arasında kalırsanız işiniz zorlaşır .
Yerine göre politik olacaksınız , bu devir böyle olmuş işini döndüren kaptan misali .

Kolay Gelsin Sağlıcakla Kalınız .
 
ustam elektrik su doğalgaz abonelikleri kendi üstümüze müteahhidin üstüne değil imza atmazsan ceza gelecek diyor yalanmı söylüyor yoksa caza varmı gerçekten bildiğim ceza şöyle var iskan alınmış ise tapuların kat irtifakından kat mülkiyetine değiştirmeyen tapu sahibine ceza vardı 10 sene önce filan şimdi durum ne bilmiyorum bir yerden öğrenemedim iskan almak için muvafakatname vermek gerekiyormu iskan almak için gerekli belgelere baktım bu şekilde muvafakatname görmedim iyice sıkıldım. dayıyı arıyorum ikidebir beni sallıyor işim var sonra ara muvafakatnameyi gönderdim kendisine okuyamadım diyor
 
Merhaba

O zaman işler değişti . Dayıdan da fayda yok diyorsunuz .
Bizim bina 55 - 60 sene arası tam bilmiyorum iskanı yok , elk ,su, d.gaz adıma şu anda hiç sorun yok , genede danışınız , dediğiniz gibi iskan söylentisi vardı . politik bu işler para yoksa bir yeden para bulmak , diğer yön ise oy derdi burası Türkiye ,
Türkiyenin çoğu iskansız , bende çok kafayı takmıştım , geniş düşünün rahatlayın .

Konu konuyu açıyor , forumda soru sorulmuştu elektrik tesisatı hakkında , yazdım inşaat ruhsatı olmadan elektrik vermezler inşaatı yıkarlar dedim , inşaat ruhsat yok dedi , boşuna uğraşmayın elektrik alamasın dedim , benim gibi 200 den fazla kişi yapıyor dedi , çözüm nasıl olacak dedim , 5 yıl öncesine belğe vereceklermiş aklıma yatmadı ama burası Türkiye .

Kafanızı fazla takmayın oluruna bırakın
Aklınıza yatmışsa
Sadece iskan alımı için vekalet verin avukatınıza danışınmayı ihmal etmeyin .

İskan almassa !!!
Son olarak son kozunuzu söylüyorum .
Öncelikle avukatınıza danışın . ferdi veya hissedarlarla dava açın .
İskan almaması üzerine iskan masraflarının karşılığı olarak müteahhidin elinde bulunan daireye ihtiyati tedbir koydurun .

İhtiyati Tedbir: Açılan bir davanın sonuçlanması uzun sürebilir. Dava sürecinde davalının dava konusu taşınmaz malı satması mümkündür. Bunu önlemek için davacının mahkeme kararı ile taşınmazın tapu kaydına ihtiyati tedbir koydurabilir. Tapu kayıtlarında ihtiyati tedbir olan bir taşınmaz başkasına devredilemez.

Kolay Gelsin . Sağlıcakla kalınız .
 
Son düzenleme:
usta bugün avukatımlada konuştum dayı ilede konuştum dayı yarın bakarız dedi sallama gibi oldu avukatım ise bu şekildeki muvafakat namede çok yetki veriyorsunuz adam kötü niyetli ise başınıza iş alırsınız dedi
iskan almak için bu kadar yetki vermeye gerek yok dedi sadece, iskan alınmak için gerekli belgelerin tamamlanmasını kabul beyan ediyorum gibi olursa yeterli dedi belediyeye sorsan daha iyi olur dedi dayı ise ilk başta bana dedi belediyeyi ankara dan arattırırım dedi böyle durum var derim dedi seni belediyeye gönderirim durumunu çözerler dedi. göz göre göre muvafakatnameyi bu şekilde imzalayıp 6. maddeye başvurmak durumunda kalırsak sıkıntıya düşeriz
 
Merhaba

Hayırlısı , normal moda geçiniz , Sağlığınıza bakınız .

Çözüm :
6 - Maddeyi boş bıraktım . ( sizin öneriniz var mı ? )
Açıklaması .
6 - Çözümü : boş bırakım dedim , cevap : ise boş vereceksiz !!!

Kolay Gelsin .Sağlıcakla...

bosvermislik-sozleri.png
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst