Bina Otomasyon Yazılım ve Teknik Destek

yasarkut

Üye
Katılım
16 May 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Merhabalar;
Biz bina otomasyon(Knx) ve entegrasyon işi yapmaktayız.Berker,Hager,Abb,Sımens,İnterra otomasyon ürünlerini satş,yazılım ve devreye alma hizmetleri vermekteyiz.Kamu binaları,alışveriş merkezleri,villa,daire,4-5 yıldızlı otel otomasyon işleri yapıyoruz ve ana branşımızdır.
Yaptıgımız uygulamar;ıp control uygulamarı(160 yataklı bir otelin tabletten aydınlatma-ısıtma,sogutma kontolü), touch panelden control(villaotomasyonu;aydınlatma,güvenlik,ısıtma,sogutma,panjur,tele control,interkom)

Ben bu konuda her türlü teknik destek için konuyu açtım. Elimden geldigince bu konuda yardımcı olmaya çalışırım. Sitede bu konuda genellikle sorulan sorular biraz cevapsız kalmış.
Ben bu konuda yardımcı olmaya çalışırım.''Bir mum,bir mumu yakmakla ışıgından bir şey kaybetmez...'' Saygılar,selamlar..
 
  • Beğen
Tepkiler:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tabletten kontrol için nasıl bir arabirim kullanıyorsunuz?
 
Ip control cihazı kullanıyoruz.Android tabanlı cihazlar(tablet-telefon),iphone telefonlar,java destekli her cihazdan kontrol saglanabiliyor.En son çıkan cihazla windows phone8 de kullanılabiliyor..
 
IP gateway kullandığınızı tahmin etmiştim, asıl öğrenmek istediğim cihazın marka ve modeli idi(elbette mahsuru yok ise)...

KNX tabanlı cihazları uzun sayılabilecek bir süredir yakından takip etmiyorum. Markaların kendi IP wallpanelleri haricinde AMX/Crestron benzeri bir birim kullanılmadan tam kontrol etmek mümkün hale geldi mi?

Sanırım web servis üzerinden java arabirim ile kontrol ediyorsunuz. Android ve Iphone için bir villa projesinde butik çalışmaya gerek olmalı aksi durumda(yanılıyorsam, doğrusunu öğrenmek isterim)...
 
29861.JPG


Mesela yukardaki cihaz hager ıp control cihazı. cihazla isterdigin yerden istedigin her şeye kontrol etmek mümkündür.. yada sizlere yapmış oldugumuz kültür merkezinin otomasyon arayüz resimlerini paylaşayım. Mesela kültür merkezinde kullandıgımız cihazların hepsi Berker ürünleridir. İlk resimdeki cihaz Berker Ip control cihazıdır..
pa75710004.jpg

85672.JPG


3.JPG4.jpg5.jpg6.JPG

388.JPG
 
merhaba bende öğrenciyim şöyle bi sorum olacak ısıtmayla alakalı kombiyi uzaktan çalıştırıp uzaktan sıcaklık kontrolü yapmak istiyoruz bunu kolay yoldan röle ile kombinin enerjisini keserek veya enerjilendirerek yapabilirz ama önceden ayarladığımız sıcaklığa göre yapar bu işlemi.Kombinin herhangi bir resetlenme durumunda işlemimiz başarısız olur. daha hassas olarak nasıl yapabiliriz..?
 
Malasef sayın kardeşim kombinize uzaktan mudahele şekli biraz zor.. Çünkü çok pahalı bir sistem olur.Çünkü kombinden fedback bilgisi alman lazım..Buderus kombinin kendi uzaktan kontrol yazılımı vardı..Ama çok pahalı bir sistem diyorlardı..
 
Klasik elektrik tesisatı olan dairelerde akıllı ev sistemindeki özelliklerden kullanabileceklermiz varmı? Örnekler verebilirmisiniz?
 
Klasik elektrik tesisatı olan dairelerde akıllı ev sistemindeki özelliklerden kullanabileceklermiz varmı? Örnekler verebilirmisiniz?
Ülkemizde ki altyapı ve endüktif/kapasitif sorunları nedeni ile kablolu BUS sistemlerine alternatif olabilecek seviyede bir ürün bildiğim kadarı ile henüz yok. PLC(Power Line Communication) üzerinde çalışan bir hayli firma var. Bizimde, üzerinde çalıştığımız bir sistem mevcut fakat henüz istediğimiz seviyede değil.

Sektörde bu sorunu aşmak için uygulanan, bildiğim kadarı ile tek yöntem ise;
anahtar arkası modüller ile RF (WiFi, Zigbee,Zvawe ve 433/868Mhz...) haberleşme sağlamak ve anahtarlamayı kasa içinde çözmek şeklinde. Buda kablolu sisteme göre maliyetleri ciddi oranda artırmakta. Buna çözüm olarak ise; kısmi akıllı diye bir kavram oluşturmuş ve dairenin belirli bir kısmın otomasyona dahil edip, önemsiz gördükleri wc, banyo,küçük odalar, balkon vb yerleri sistem dışına çıkararak maliyeti düşürmeye çalışmaktalar.
Bazı firmalar kablolu sistemi beğenmeyip/kötüleyip, kablosuz sistemin çok daha iyi olduğunu iddia ederken, günümüzde o firmalarda kablolu sistemlere dönmüş, çok zorda kaldıkları yerler için kablosuz çözüm önerisi sunmaktadırlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,580
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst