bina girişine proxymity kart okuyucu montajı

melmali

Üye
Katılım
18 Haz 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
Selam arkadaşlar.Bina girişine temazsız kart okuyucu bağlamak istiyorm.Kart okuyucu 12v dc ile çalışıyor sanırım elektrikli kilitte 12 ac ile çalışıyor.Şimdi sorum şu kart okuyucuya enerjisini verdikten sonra role uçlarını kilide nasıl bağlayacağı.kilide giren iki kablodan birinin arasaına girsem olmaz çünkü kilite sürekli ac gelmiyor daireden kapı açmaya basınca geliyor.Kafam çok karıştı lütfen yardım edin.Şimdiden teşekkürler:confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
karta enerji vermek için, ikinci bir kablo çekmeyi göze aldıysanız, kapı otomatiği trafosundan çekin. Kart okuyucu için, regüleli bir doğrultmaç yapın ( 1 köprü, 1 kondansatör bir de 7812 işinizi görür) Ve okuyucuyu besleyin. Röleye de, bu hattan ac 12 voltu verin.

1-) kapı otomatiği trafosu küçükse, kart okuyucu ekstradan bir yük olacağı için, bunu kaldırmayacaksa, büyük güçte olanını takmaya,
2-) apartman kapı otomatiğinden gelen 12 volt kablosunun fazı ile, sizin çektiğiniz hattın fazının, kapı otomatiğinin aynı ucuna denk gelmesine ( birisi kart okutup kapıyı açarken, aynı anda birisi otomatiğe basarsa, faz ve nötr çakışmasın diye)
dikkat ederseniz, sisteminiz sorunsuz çalışacaktır
 
cevabınız için teşekkür edrim . trafodan gelen uçların hangisi faz hangisi nötür olduğunu nasıl anlıcam.birde herhangi bir adaptörün içinden söktüğüm doğrultmaç işimi görürmü
 
hangisi faz hangisi nötr belki anlayamazsınız ama, ikisi de aynı trafodan gelen kablolar olduğu için, ölçü aletinizi ac volt konumuna alıp, kapı otomatiğine gelen kablolardan birisi ile, sizin çektiğiniz kablolardan birisi arasını ölçersiniz. 12 voltu okuyorsanız, birisi faz birisi nötrdür. sıfır volt okuyorsanız, ya ikisi de nötrdür, ya da ikisi de fazdır. O ikisini birleştirebilirsiniz.
Doğrultmaç işine gelince, her hangi bir adaptörden olmaz. regüleli, 12 voltluk bir güç kaynağına ait doğrultucudan ( kart okuyucunuzun çekeceği güçten küçük olmamak kaydıyla) olur. fakat bir tane 7812 , bir tane köprü ve bir kondansatör pahalı malzemeler değiller ( eğer yaşadığınız yerde tedarik sorunu yoksa sorun değil) satın alıp ta yapabilirsiniz. Bağlantısını yapamam derseniz, burada yardıma hazır bir sürü arkadaşınız var.
 
kapı otomatiği Trafosu kapıya çok uzak bu durumda kapı kilidine kapıya yakın biryere başka bir trafo koyupda kilide ve okuyucuya buradan enerji verirsem ne olur ?? sistem çalışırmı??
 
kilidin eski beslemesini kilitten ayırıp, bir röle çektirirseniz, bu röle ile de, yeni beslemenizle, kilit arasını anahtarlarsanız. eski besleme ile, yenisini birbirine karıştırmazsanız olur.
 
cevabınız için çok teşekkürler ama anlamadım desem kızmazsınız umarım bu sistemi şemasal olarak gösterebilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst