Bina (geçici) Elektrik Aboneliği Hakkında...

digitalist

Üye
Katılım
27 Ağu 2006
Mesajlar
290
Puanları
16
Yaş
61
Arkadaşlar;

(Esk.) Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde, belediyeye bağlanıp mahalle olan bir köyde, İnşaat ruhsatı, yapı denetimi, zemin etüdü, her türlü plan projesi olan, natamam (% 80) aşamadaki tek katlı eve (resmi olarak XEDAŞ'dan) geçici olarak nasıl elektrik alınabilir. Alınabilirse hangi aşamalardan geçmesi gerek.
Binanın Yapı ruhsatı var, İskan henüz yok. Bina 2010 yılından beri ele para geçtikçe yapılıyor. Bitme yılı finansal destek bulunursa 2015 :eek:. Elektrik tesisatları planına göre çekili...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ön abonelik yaparsın...Olmadı zaten şantiye elektriği varsa şantiği elektriği alırsın..Yoksa şantiye elektriği al.sonuçta biraz pahalı bişi olmaz.En iyisi ilgili dağıtım şirketinde ki abonelik servisiyle görüşmen daha iyi.Zaten eskişehir özel bir dağıtım şirketi olduğundan kesin verirler.
 
Şantiye elektriği almadık, inşaat aşamasında gerek olmamıştı, ev ufak ufak genellikle yazın kullanılır hale geldi, malum organik bahçe işleri ve yazlık olarak kullanma... Haftanın 5-6 günü kullanılıyor, fakat tam bitmedi, iskana da daha çoook var.
 
eskişehiri bilmiyorum ancak kahramanmaraşta geçici aboneliği 7+7+7 gün olarak alabiliyosun ama çok pahalıya gelir öyle. en mantıklısı 5 kw lık felan bi şantiye elektrik projesi çizerek normal eve abonelik alır gibi şantiye aboneliği alırsanız örneğin normal abonelikte 100 tl fatura geliyosa bunda 120 130 gelir fazla farkı olmaz ama normal aboneliğe göre az pahalı olur ama şantiya aboneliği içinde inşaat ruhsatına vs. ihtiyacın var. yoksa dosyasını açamazsın.
 
iskanı yoksa şantiye elektriği kullanmaya devam edersiniz.
eğer bina 1 den fazla bağımsız bölümden oluşuyorsa tamamlanan bölümler için iskan alınabilir.
daha sonra iskan alınan bağımsız bölümlere elektrik bağlanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst