Bilgisayardan GPS ile sayısal veri alıp mikrodenetleyicide işleme.

Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhabalar, bitirme projem için yapacağım robota bilgisayardan sayısal veri göndermem gerekiyor. GPS modülü kullanarak bilgisayardan aldığım bu sayısal verileri mikrodenetleyicide işleyerek belirli bir alanda robotun gezmesi sağlanacak. Bilgisayardan bu sayısal verileri alarak mikrodenetleyicide (PIC16F877 vb.) nasıl işleyebilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
sorunu biraz daha açık yazarsan yardımcı olabilirim
 
sorunu biraz daha açık yazarsan yardımcı olabilirim

Hocam yapılacak robot 4 tekerlekli bir robot olacak ve belirli bir alanda gezmesi sağlanacak. GPS robotun bir bölümünü oluşturuyor. Bilgisayardan bir arayüz kullanarak robota taraması gereken alan belirtilecek (xy düzleminde) ve robot bu alanın dışına çıkmadan ileri geri giderek belirtilen alanın heryerini gezerek taramış olacak. Benim için önemli olan bu alan bilgilerini bilgisayardan alarak robota mikrodenetleyici ile tanıtmak. X ve Y düzleminde almış olduğum bilgileri mikrodenetleyiciye atabilirsem program işini halledebilirim. Şuanlık tek sorun bu bilgisayardan göndereceğim alan bilgilerini mikrodenetleyiciye bir sabit olarak atamak. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
 
Peki 3 yada 4 nokta arasındaki kalan alanın içindeki bütün koordinat noktalarını nasıl hesaplayacaksın ? Yada alan sınırı olarak çizgileri referans alabilir ve çizgi üzerine geldiği zaman tepki verebilirsin ,çizgi üzerindeki koordinat noktalarını nasıl hesaplayacaksın ?
Kullanacağın gps in hassasiyeti ne olacak yani düz bir çizgiden bahsedemiyeceğiz. Benin tavsiyem pc programı da iyi isen bütün hesaplamaları ve tepkileri pc den yönetip robot üstündeki mcu ya sadece gps verilerini aktarma ve star sto yön işlerini vermen haberleşme rf olabilir Bu arada bu sitem gemilerin sürüklenmesini engellemek için kullanılıyor bir araştır konuşuruz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,634
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst