Bilgisayardan anfiye giden ses azaldı

yarissever

Üye
Katılım
2 Ocak 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
41
Ustalarım merhabalar
Bilgisayardan çıkan müzik yayını anfiye mic girişinden girip baya güzel çalıyordu fakat şu anda ses anfide full olmasına rağmen az gelmeye başladı sebebi nedir acaba (birde bilgisayarla anfi arası kablo 25 metre gibi stereo jak çıkıyor 1 metre sonra kutuya girip mikrofon kablosuyla devam ediyor kutu içini açtım 3 adet direnç bi kutupsuz kondansatör benzeri bir şey var anfiye girmeden trafoya girip oradan mikrofon girişine girmiş) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Merhaba. Bu 25 mt.'lik amfi-PC stereo ara bağlantı kablosunun kısa devre (avometrede sesli omajla) /sağlamlık (her 2 uçtaki jak - jak uçlarından ohm ölçümüyle kablo içlerinden kopma olup olmadığı) kontrolünü yaparak amfiden önce empedans uydurucu hat trafosunun primer-sekonder bağlantılarının yani trafoya giriş-çıkıştaki bağlantılarının sağlamlığını kontrol edin. Azalan bu ses sıkıntısı, amfi ses çıkışı sabit kalıp değişmediğinden ara kabloda ezilmelerle olası kısa devreler veya kopmalar ya da hat trafosunun zayıflamış olan bağlantılarıyla ilgili görünüyor. Kolay gelsin.
 
Ustacım merhabalar kusuruma bakmayın geç yazıyorum size bir sorum daha olucak trafonun primer-sekonder bağlama şekli nasıl olmalı? (yani primer anfiden mi gelicek yoksa seconder mi? trafonun anfiye bir uzaklığı olması gerekiyor mu ? bilgisayara yakın bağlasam olurmu?) ilginize şimdiden tekrardan teşekkürler.
 
Merhaba. Hayır, PC'ye bağlı amfiye hat trafosu 25 mt,' lik hattın sonunda, kullanılacak hoparlöre yakın bağlanır, amfi çıkışından sonra 25 mt.' nin sonunda hoparlörden evvel hat trafosu kullanılmalı. Bağlantı şekli olarak ayni şebekede gerilimi alçaltan Şebeke trafoları bağlantısı gibi yapılır. Yani ince, çok sarımlı primer sarımı (empedansı daha yüksek) amfiden çıkıp 25 mt. ile giden uzun kablonun sonunda, kalın, az sarımlı sekonder sarımı (empedansı daha düşük) ise hoparlörden önce sekonder (kalın sarımlı çıkış sarımına) bağlı olmalıdır. Bu şekilde 25 mt. 'de herhangi bir empedans değişimi, empedans kaybı olmadan hat trafosuyla hoparlörlere uygun empedansla ses verilmiş olur. Tersinde yani PC'ye, amfiye hat trafosu çok yakın bağlanırsa, bu 25 mt.'nin sonundaki uzun hattın sonunda empedans değeri çok yükselir, hop.'leri istenen empedansla çalıştıramadığından hop' e giden amfi gücü çok düşük kalır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst