Bilgisayarda virüs sorunu?

zeybek

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
5,688
Puanları
3,507
Yaş
75
Konum
İZMİR
Arkadaşlar, laptopumda bir sorun olusdu, bır yerde bır vırüs aldı tahmınım. Normal çalısma anında, ekrana "YOUR PROTECION" antıvırus penceresı acıklıyor, intnet explere'de sorun veya virüs uyarısı gelıyor, onaylarsam beni o antırisün sitesıne yönlendırıyor. Orada kımlık bilgiri adres vs. ile kredı kart bılgileri istenıyor. Bende kabul etmeden cıklıyorum. Esed ıle tarama yptırdıgımda, 1 adet sızıntı oldugu bılgısını verıyor.
Ayrıca, zaman zaman, makına kendiğinden kapanma uyarısı verıyor, yaklaşık 30 sanıye içinde de kapanıyor. Hem avast hemde eset le tarama yaptırdım, sonuc değişmedi. Galıba, laptopun sisteminde de bir sorun olusdu.O bıldıleriyide verıyor.Verlenmesaj"WIN 32éde hıgh yuksek sorun olusdugu yönünde ayrıca, makına acılırken,"işletim belleği, WIN 32 truva atı" silinemıyor ıkazı da geliyor.
Yardımcı olabilirmisiniz..
.
 
Son düzenleme:
Makinayı güvenli kipte açıp tekrar taramayı deneyin.
 
girdiğin bir site veya yüklediğin bir uygulamdan gelmiş sana bu. virüs değilde daha çok bir reklam olduğu için virüs programı bulamaz. Bitdefender işine yarayabilir. sana tavsiyem temporary internet files i tamamen silmen. hem elle silersin hemde iexpolarından silebilirsin.
kolay gelsin.
 
Yardımcı olan, fikirlerini bidiren arkadaşlara çok teşekkür. Sorunumu, Combofix.org sıtesınden indiridğim trojan temizleme proğramı ile halletdim. Gerek oldugunda, masa üstü konumuna indirin yenıden başlatdan sonra, güvenli kipde başlatın.Çalıstırmadan önce, mevcut antivrüs'ü geçici devre dısı bırakınız. Mevcut, virüs adı "Wın 32 olmarik trpjen" idi..
Herkese tekrar teşekkürler, virüssüz günler dilerm..
 
slm arkadaşım bence pc e bir format at temizlenir bu arada pc(bilgisayar demek)
 
Selam. Güvenlik modunda bilgisayarınızı açıp Regedit Kayıt Defterinden silebilirsiniz. Virisün tam uzantısıyla birlikte regeditten arama yapın buldugu her dizinden silin. Kayıt Defterini kullanmak risklidir hiçbilmiyorsanız format atmak iyidir.
 
Yardımlara tesekkür, ben sorunu halletdim,format atmaya geerek kalmadı.Pc nın bılgısaya oldugunuda öğrendım bu arada, elbet gün geçdikçe bir seyler öğreneceğim..
 
slm zeybek sizle dalga geçmek amacıla söylemedim bazılarına pc dedigimde pc ney diye soruyorlar bazanda pc i küfür olarak anlıyorlar birde sen pc i virüsten nasıl temizledin söyleki bilmeyenler faydalansın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst