Bilgisayara Kablosuz Görüntü ve Ses Aktarımı

dx10c

Üye
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba;

Nette araştırdım, aslında ben webcam istiyordum düşünüyordum kablosuz kullanmak için baktım ki yok. Kızıl ötesi ile yapılabilir diye okudum sonra da kızılötesi ışığın bant genişliğinin video ve ses taşıyacak kadar geniş olmadığını gördüm.

Sizce ne yapabilirim bu konuda ?
 
makro ip teknoloji diye bir firma var koblosuz ip kameraları var çok ekonomik bir dene...
 
Kablosuz görüntü aktarımı tabii ki yapılabilir. Nihayetinde video da bitlerden oluşmaktadır. Asıl soru mesafenin ne kadar olacağıdır. Uygulamasına göre değişmekle beraber, kullanılacak modülasyon tipi sinyal uzunluğuna, gücüne ve mesafeye göre değişir. QPSK modülasyonunun kullanıldığı uygulama da vardır, Vestigal Sideband modülasyonun kullanıldığı uygulama da vardır..

Biraz fazla ayrıntılı açıklama olmuş olabilir ama özetle kablosuz aktarımı sizin ihtiyaçlarınız belirler.

Saygılarımla,
 
Yazmayı unuttuğum bir şeyi de eklemek istedim. Piyasadaki access point cihazlarının çoğunluğu Quadrature Phase Shift Keying (QPSK) modülasyonunun türevlerini kullanır. "QPSK Modülasyon Access Point" şeklinde arama motorlarında arama yaptığınızda karşınıza çıkanları inceleyebilirsiniz.

Saygılarımla,
 
etuzuner doğru söylüyor. eğer mesafeniz uzunsa frekansınız bu mesafelere ulaşamayabilir. o zaman da modulasyon yapmanız gerekir. bu durumda QPSK sizin için makul bi seçenek olacaktır. aşağıdaki link belki bir fikir verebilir beni vaktiyle aydınlatmıştı.

modülasyon | Modülasyon, Çanak Anten, LNB
 
Geç cevap özür dilerim.

Min 2 max 10 metrelik bir alan olucak,bu ikisi ortasında da olur. Yapılabilecek şey ne kadar mesafede stabil çalışıyor ise düzeni ona göre oturtmayı düşünücez :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst