Bilgisayar monitörden önce açılırsa görüntü gelmiyor

Dostum senin sorunun ekran kartının ayarlarıyla ilgili 90% ihtimalle.

Driverların durumun ne? Ekran kartında bu tarz hatalar direkt olarak driver ile alakalı.

Anladığım kadarıyla ekran kartın ilk açılışta hdmi a bakıyor cihaz göremeyince o çıkışını kapatıyor ve sonradan cihaz taksan bile tekrar açılmıyor. Sorununun tam adı hdmi'daki hot-plug sisteminin çalışmaması.

Ekran kartı sürücü güncelle, anakart biosunu da kontrol et bu arada.

Bu tarz sorunu aklınıza hiç gelmeyecek bir ayar bile yapabiliyor.

Kullandığınız iki monitörün de refresh rate ayarını değiştirmeyi de deneyin, örneğin TVnizin 59,94hz ise 60 yapın tam tersiyse onu değiştirin, çözünürlük ile oynayın.

Geforce Experience içerisinde game ve studio sürücüleri var ayrı ayrı eğer sizde de öyle ise studio sürücüsünü kurmayı deneyin.

Başka PC'de kartı denediniz mi? Arıza yoksa sürücüden kaynaklı olabilir, farklı bir sürüm kurun. Hatta eski sürüm olsun!
Ekran cozunurlugunuz TV ekran çözünürlüğü den yüksek mi frekans pixel vs
Şuan elimde başka masaüstü yok yarın deneyeceğim.

Farklı ekranlarda aynısını yapıyor.
Birde TV(TCL 50inch) PC açılırken çözünürlük 3bin lere çıkıyor. Açıldığında 1080 ne geri dönüyor garip
Kartı sıfır aldım ama garanti yok turbox araştırdım kimse önermiyor belkide karttan yarın anlayacağız

Dostum senin sorunun ekran kartının ayarlarıyla ilgili 90% ihtimalle.

Driverların durumun ne? Ekran kartında bu tarz hatalar direkt olarak driver ile alakalı.

Anladığım kadarıyla ekran kartın ilk açılışta hdmi a bakıyor cihaz göremeyince o çıkışını kapatıyor ve sonradan cihaz taksan bile tekrar açılmıyor. Sorununun tam adı hdmi'daki hot-plug sisteminin çalışmaması.

Ekran kartı sürücü güncelle, anakart biosunu da kontrol et bu arada.

Bu tarz sorunu aklınıza hiç gelmeyecek bir ayar bile yapabiliyor.

Kullandığınız iki monitörün de refresh rate ayarını değiştirmeyi de deneyin, örneğin TVnizin 59,94hz ise 60 yapın tam tersiyse onu değiştirin, çözünürlük ile oynayın.

Geforce Experience içerisinde game ve studio sürücüleri var ayrı ayrı eğer sizde de öyle ise studio sürücüsünü kurmayı deneyin.
Sürücüyü komple kaldırdım yine olumsuz
O dediğiniz yan programları yükledim olmadı.
Drive .inf şeklinde bulup hani ayarlardan güncelleme sonrasında Windows kendi sürücü kuruyor o da olmadı
Windows uptade ten çektiği sürücü de olmadı
Bilgisayar hp elitebook ince kasalardan. Biosta ayrıntılı bi ayar çok yok

Hocam sen her şeyi yapmışsın, bi çıkma 2. el kart ya da direkt kartı söküp anakarta geçmek çözüm olabilir...

Hocam sen her şeyi yapmışsın, bi çıkma 2. el kart ya da direkt kartı söküp anakarta geçmek çözüm olabilir...

İlginiz için teşekkür ederim. Mecbur anakartta gecicez galiba. Kasa slim low profil ekran kartı istiyor. Suankini kendim low profile çevirdim. Kasanın arkadaki demir adını unuttum onu gravür ile keserek yaptım canım çıktı. Low ekran kartı çok pahalı. Yarın başka kasada deneyim bakalım ne yapacak teşekkür ederim

Forum istatistikleri

Konular
131,452
Kullanıcılar
455,360
Son üye
cagdas59

Çevrimiçi üyeler

Geri