Bilgisayar Mimarisi

Katılım
9 Ara 2011
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
"İlk olarak, tek işlemcili bilgisayarın özellikleri ve performansı anlatılarak, kesinti işleminin özellikleri ve temelleri ile ilgili bilgiler verilecektir.
Notlarınız ve dersler süresince öğrendikleriniz bulunduğunuz kurumda, kurum içi ve kurumlar arası bağlantılarınızı yakından tanımak istediğinizde ve kurumunuz içinde teknik şartname hazırlama grubunda yer aldığınızda size ilk düzeyde bilgi aktaracak bir kaynak olacaktır.
İkinci temel konu olarak, sıralama ve vektör işleme ile ilgili önemli temel kavramlar tanıtılacak, uygulamalar ve örnekler ile incelenecektir. Sıralama ile ilgili kavramlar olan aritmetik sıralama ve komut sıralaması tanıtılarak, vektör ve dizi işleme özellikleri incelenecektir.
Sonraki bölümde, giriş /çıkış oraganizasyonu ve çeşitleri tanıtılarak örnekler verilecektir. Dış dünya ile bilgisayar bağlantısını oluşturan bu elementler üzerinde detaylı anlatımlar yapılacaktır.
Bellek organizasyonu, diğer bir bölüm olarak aktarılıp, çeşitli bellek yapıları üzerinde tartışılarak, bu bellek yapılarının merkezi işlem birimlerine (CPU) bağlantıları anlatılacaktır. Ayrıca çeşitli problemler verilerek bu problemler üzerinde tartışılacaktır.
Son olarak, çoklu işlemciler ve çeşitli işlemcilerin bir araya gelmesinden oluşan yapılar incelenecektir."
 

Ekli dosyalar

  • Bilgisayar Mimarisi.zip
    2.5 MB · Görüntüleme: 93

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst