Bilgisayarın kapanmaması

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
64
Arkadaşlar merhaba
Masaüstü bilgisayarı günde bir- iki saat çalıştırıp kapatıyorum iki üç gün hiç açmayıp sonra açtığımda ve kullanımdan sonra maus ile kapattığımda monitor kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor ve kapanmıyor ancak aç-kapa düğmesinde kapatabiliyorum bu neden kaynaklanıyor olabilir.
 
bilgisayarım sağ tık+en altta özellikler tık+en altta sistem ve güvenlik+ performans bilgileri araçları tıkla+güç ayarlarını düzenle tıkla ve orada güç ayarlarını düzenle seçeneğinin içindeki ayarlara bak
 
Çok fazla seçenek var; anakarttan tut ram e, ordan tut işletim sistemine, oradan basit bir ayara kadar herşey neden olabilir.
İşletim sistemi güncelleme yapabilir, anakart da bir sorun olabilir, işletim sistemi bozuk olabilir.
Kasadan tuşa bir sefer mi basıyorsun yoksa basılı mı tutuyorsun.
Bilgisayarını ve işletim sistemini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
Bir de bir kez olsun bilgisayarı normal kapat kendi kendine kapanmasını bekle, max 15 dk ya kapanmazsa elle kapat, kapanırsa bir kez daha dene yine aynı sürede kapanırsa hard diskinin sağlık durumuna bak.
 
Bilgisayarı her gün çalıştırıp kapattığımda olmuyor 3-5 ara gün verip çalıştırdığımda oluyor bir de bilgisayar çalışırken üzerinde çalışmayıp da bir kaç saat ara verdiğimde oluyor.
Kasanın tuşunu biraz basılı tutuyorum
Bilgisayarım toplama bilgisayar
 

Ekli dosyalar

  • Yeni Microsoft Word Document.docx
    575.3 KB · Görüntüleme: 2
Bilgisayarı her gün çalıştırıp kapattığımda olmuyor 3-5 ara gün verip çalıştırdığımda oluyor bir de bilgisayar çalışırken üzerinde çalışmayıp da bir kaç saat ara verdiğimde oluyor.
Kasanın tuşunu biraz basılı tutuyorum
Bilgisayarım toplama bilgisayar
Bilgisayarını uyku moduna almayı dene.
Uyku moduna alınıyor mu yoksa kendini mi kilitliyor sistem? Virüs de sebep olabilir. Bu arada güncelleştirmeleri duraklatıp dene birde. Görev yöneticisinden işlemlerin de görüntüsünü atabilir misin ? Eski bir sisteme benziyor arıza çıkması muhtemel.
 
Bilgisayarı iki sene öncesinde internetten hazır tak çalıştır şeklinde almıştım belki içerisindeki donanımlardan eski olanlar vardır bu zamanda pek güven olmuyor.
Ekran Görüntüsü (12).jpg
Ekran Görüntüsü (13).png
Ekran Görüntüsü (14).png
Ekran Görüntüsü (15).png
Ekran Görüntüsü (16).png
Ekran Görüntüsü (12).jpgEkran Görüntüsü (13).pngEkran Görüntüsü (14).pngEkran Görüntüsü (15).pngEkran Görüntüsü (16).png
 
Önemli dosyalarının yedeğini al ve temiz bir format at. Orjinal iso kullan etkinleştirmen önemli değil. Yine çözülmezse bakarız ama çözülür büyük ihtimalle. Virüs işine benziyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst